Ez milyen általánosságban mondható egy Golden Retriever-re?
Egyik ismerősünk azt mondta, hogy kisbaba mellett nőtt fel a kutya, szóval szinte egyszerre "érkeztek" a családba. Azt mondta az illető, hogy a jószág 2-2.5 éves koráig fékezhetetlen volt, nem érdekelte a kisgyermek, ha úgy volt, akkor fellökte (Nem harapta meg, meg ilyenek, csak szeleburdi volt).
Mennyire jellemző ez egy ilyen fajtánál, hogy ~2éves koráig kajlatapsi? Tudom, hogy kutya is kölyök egy bizonyos korig, de mégis valahogy le lehet ezt rövidíteni - ésszerű határok között? Vagy legalább arra nevelni, hogy azért már ne lökje fel a kisgyermeket? Vagy ez teljesen egyedi, és vannak ilyen-és "olyan" nyugodtabb kutyák?
Volt nagyon régen egy kutyákról szóló könyvem... abban volt leírva egy teszt, hogy hogy tudom le"csekkolni" egy kölyökről, hogy mégis milyen a habitusa. Tudnátok nekem ebben segíteni, mert sajna a könyvet már nem tudom, hogy merre lehet!?
Régi vágyunk egy Golden, s hozzánk is érkezni fog januárban egy "kisember".
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!