Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel kezelheto?

Mivel kezelheto?

Figyelt kérdés

Ivartalanitas utan 16 nappal begyulladt a szukam sebe.

Megduzzadt es piros.

Tegnapelott rengeteget ugralt, szerintem megeroltette magat.

Mivel kezelhetem le? Ami van itthon:

Betadin, Bepanthen, Koromviragkrem Herbarias, Koromviragkrem hazi( ezt tegnap csinaltam neki, olivaolaj, koromvirag, pici mehviasz, E vitamin van benne. )

Eddig meg csak Herbarias koromviragkremmel kentem be neki. Valtozast meg nem latok.

2014. szept. 6. 16:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Hívd fel a dokitokat, ő többet tud mondani.
2014. szept. 6. 17:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Én mindenképpen az állatorvost ajánlanám.
2014. szept. 6. 17:14
 3/9 anonim ***** válasza:
Az állatorvossal beszélj, és ne kenegesd magadtól semmivel. Nem tudhatod, nem-e árt neki valamelyik szer.
2014. szept. 6. 17:30
 4/9 A kérdező kommentje:

Azert kerdeztem itt, mert meg csak ma lett gyulladtabb, meg nem gennyes.

Itt ahol elek, egy vizit kb 20ezer ft, most nincs annyi penzem, hogy csak ugy rohanjunk kisebb problemaknal.

Nem a sajat dokink mutotte, lehet, neki meg rosszul is esne, hogy kikerultuk es egy olyan helyen ivartalanittattam, ahol nagyon kepzett dokik voltak.

Ha nem javulna, termeszetesen elviszem, de most meg nem komoly.

(Nekem ettol sokkal csunyabb hegeim voltak, es koromviragkremtol elmultak, meg magammal sem mentem emiatt orvoshoz.)

2014. szept. 6. 17:40
 5/9 anonim ***** válasza:

A belső vagy a külső varratnál duzzadt meg? A belsőnél normális. Hamarosan magától el kellene múlnia.

Amúgy meg a telefon szinte ingyen van ;)

2014. szept. 6. 17:46
 6/9 A kérdező kommentje:

A kulso heg. Cikkcakkosan volt vagva, felszivodo varratokkal.

Az elejetol duzzadt volt, aztan szepen gyogyult, mar borszinu volt, mint a hasan a bor, ujra nottek ki a kis szorok.

Tegnapelott beuszott a tengerbe, teljesen veletlenul, meg sosem uszott elotte, plane nem tengerben, fujt a szel, hullamzott. Rogton lemostam ott neki tiszta vizzel, otthon meg kellett furdetnem.

Gondolom, ez nem tett jot a sebgyogyulasnak.

Mara pirosasabb es duzzadt.

Ezert gondoltam, hogy megallitanam a kezdodo gyulladast.

2014. szept. 6. 17:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Én lefertőtleníteném Betadine-nal, utána bekenném körömvirágkrémmel. Ha rosszabodna a gyulladás, orvos!
2014. szept. 6. 18:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Én ezt nem igazán értem... kívülre nem szoktak felszívódó varratot tenni, ugyanis kb. 4 hónap!! mire felszívódik, addig meg fertőződhet a seb, stb.

Én amúgy csak betadine-oldattal törölném át neki (attól függ mennyire nyílt még a varrat (bár 9 napra van a varratszedés is, szóval már elvileg összeforrt neki), illetve felhívnám a dokinkat, vagy egy másikat, vagy az ügyeletet. Eddig még mindig segítettek telefonon is ilyen dolgokban.

2014. szept. 6. 20:07
 9/9 A kérdező kommentje:

Ossze van forrva a seb, mar 16 napos.

Felszivodot tettek kivulre is.

De nem az okozta a problemat, mar a cerna sem latszik sehol. Biztosan tobbfele felszivodo cerna van.

Mint irtam, cikkcakkban vagtak fel a boret es emiatt gyurodott, hullamos volt a varrat.

Aranylag szepen lehuzodott, csak ma lett megint puklis es erosebb rozsaszin.

Lekentem betadinnal, es ugy koromvirag kremmel.

Mar nincs lathato seb, csak a varrat heg latszik, es az gyulladt be.

2014. szept. 6. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!