Hogyan tanítsam meg a kutyámnak?
Szeretném meg tanítani a kutyámnak hogy hozza vissza a labdát.
Ha szolok neki hogy hozza vissza a labdát, vissza is hozza és ha azt mondom, hogy ereszd akkor le is teszi a lasztit, eddig megy.
A probléma az hogy nem tudom el venni tőle mert ha nyúlok oda akkor felkapja és elfut, de nagyon látványosan kifejezi azt hogy nem fogja oda adni, mert rá teszi a lábát a lasztira.
Hogyan értessem meg vele hogy nem el venni akarom a labdát?
(Előzmény:
Nem régen kaptam meg egy 8éves terrier kutyát.
Amit egyből fel fedeztem, hogy nagyon domináns illetve nem tanítottak neki semmit se.
Lassan érzem azt hogy kezdek már falka vezér lenni a szemébe.)
((egyébként nagyon gyorsan tanul!))
Amikor leteszi akkor lépj oda, ha fel akarja venni a labdát, akkor szólj rá. Elvileg ha letiltod, akkor nem szabad felvennie. Később aztán már nem kell majd tiltani, tudni fogja, hogy mi a "rend".
A letiltás, letiltás legyen. Tehát ha rászóltál, hogy "nem" akkor utána nem érhet a lasztihoz.
Igen tudom, hogy nem én vagyok a falkavezér.
De nem egyből megy ez a dolog folyamatosan tanítom illetve fokozatosan veszem át a helyét.
Igen csináltam már azt, hogy amikkor el engedi akkor jutalomfalattal el vettem a figyelmét és (persze meg kapta a jutalmat), akkor én gyorsan el vettem tőle a labdát, csak ő akkor keresi ,hogy hol a laszti és utána meg mutatom neki a lasztit és eldobom.
De ezt már lassan 3napja tanuljuk és jutalomfalat nélkül nem adja ide:(
De lehet, hogy ez a letiltás jobb lesz, mert egyben a vezérségemet is erősítem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!