Agresszív kölyökkutya?
Figyelt kérdés
Van egy 4 hónapos magyar vizsla kiskutyám és estére mindig bevadul, agresszív lesz. Morog rám, ugat és nagyon erősen harap, semmilyen fegyelmezés nem ér neki. Próbáltam a fenekére, orrára ütni, grabancát megfogni, tiltószó, de semmi nem használ, csak mérgesebb lesz. Ha elfordulok tőle és nem foglalkozok vele, akkor a lábam harapja. Mit lehetne tenni ez ellen?2014. szept. 4. 19:43
11/17 anonim válasza:
A kutyák általában szürkület után élénkülnek fel. Ha csak veled csinálja, akkor bizony, nem jól tiltod meg a kutyának a helytelen viselkedést.
Nem összevissza kell "büntetni", hanem egyféle képen, de azt hatásosan.Próbáld kivédeni a harapást. karral, lábbal. Az orrhátra bevitt alapos pofon felülről igen hatásos lehet,egy haragos nem kiséretésben, ha másként nem tudsz hatni a kutyára. Amúgy egy legyintés után ne várd, hogy leálljon. Fel kell rá készülnöd, hogy újra megpróbálja. Többször is, ha kitartó ebecske.
12/17 A kérdező kommentje:
Egyféleképpen büntettem eddig, néha próbáltam mást, de nem használt. Ha az orrára ütök csak jobban harap, ha rászólok erőteljesen, akkor pedig megugat.
2014. szept. 4. 20:53
13/17 anonim válasza:
Mennyit játszik más kutyákkal? A mi kutyánk akkor szokott így őrültködni (bár morogni csak kicsit morog és harapni is csak picit játékosan szokott), ha 1-2 napig nem játszik más kutyusokkal.
14/17 A kérdező kommentje:
Nem nagyon játszik más kutyákkal, mivel csak nagyobbakkal tudunk találkozni.
2014. szept. 5. 07:36
15/17 anonim válasza:
Lehet, hogy pont jót tenne neki, ha kicsit nagyobb kutyákkal játszhatna... Legalább leszállna a magas lóról. A felnőtt kutyák (hacsak nem idegbetegek) nem bántanak kölyköt, maximum egy-egy atyai pofon erejéig, ami, lássuk be, a legtöbb embernek és kutyának is hasznára válik. Egyrészt megtanulná, hogy ha harap, vissza fognak harapni, másrészt elfáradna a nagyobbakkal való játékban.
16/17 anonim válasza:
A miénk is 4 hónapos és szokott játszani nagy kutyákkal is. Pl az egyik barátja egy másik vizsla aki 4 éves és jól elvannak. Tőlük jól tud tanulni is. Szerintem ez a fő baja, hogy játszani akar és mivel kutyával nem tud így veled próbál és mivel pici nem tudja hogyan is kell szépen játszani mert te nem tudsz úgy visszajelzeseket adni neki.
17/17 anonim válasza:
Még nem késtél el a nevelésével.. elvére még kölyökkutyának mondható. De ha nem tudsz vele bánni, akkor nem kell neked kutya. Már bocs a közvetlenségemért.. de ha nem tudod megnvelni, akor neked nem való kutya. És ki kellene fárasztani.. akkor talán nem csinálna ilyeneket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!