Meg lehet e mondani előre mekkora lesz a komondor kan kölyök kifejlett korában, amelyik most pont 5 hónaposan 27 kg és 61-61 cm marmagasságú?
nekem nj van, még kölyök 6 hónapos 3 hetes, és én vagyok a legjobban kíváncsi rá, hogy mekkora lesz ha megnő: 66 centi, 37 kiló. tegnap mérte a doki, de neki sincs fogalma, hogy mekkora lesz.
kicsit túlméretes a lelkem:)
Az én komondorom növekedése így nézett ki:
8 hetesen 10kg
10 hetesen 13kg
3 hónaposan 17kg
4 hónaposan 27kg, 55cm marmagasság
5 hónaposan 33kg, 63cm marmagasság
6 hónaposan 38kg, 68cm marmagasság
7 hónaposan 42kg, 72cm marmagasság
8 hónaposan 46kg, 76cm marmagasság
9 hónaposan 50kg, 78cm marmagasság
Kb. 1,5 éves korára érte el a végleges magasságát, ~80cm marmagasság (79-82cm között szoktam mérni). A tömege átlagosan 65kg. Nyáron valamivel kevesebb, télen kicsit több.
Igen, nagyon sokan túloznak a kutyák súlyával. Több éve pásztorkutyás munkatesztet rendező ismerős írta, hogy a káj, kau, komondor, stb. fajtáknál a szukák 40-50kg, a kanok 50-60kg között mozognak. Néha van egy-két nagyobb példány. A legnagyobb két kutya tömegre egy 86cm marmagasságú 69kg-os komondor és egy 84cm marmagasságú 67kg-os kaukázusi volt náluk. Több száz kutya közül.
Én a sajátomnál a legnagyobb tömeget szinte földi érő szőrnél mértem, amikor kissé vizes volt, akkor 68kg felett volt egy picivel. A vizes szőr tuti rátett 2-3kg-ot. Utána nem sokkal le lett nyírva a kutya kb. 5-8cm-es szőrre. A lenyírt szőr súlya 6-7kg volt.
Állatorvosnál évente mérem a sajátom, ez a féregtelenítő miatt is fontos. A legkisebb tömeg nálunk 59kg volt rövid szőrrel, ez nyár végén volt. Nyáron keveset eszik. Idén nyáron nem volt meleg, többet is evett, kíváncsi vagyok mennyi lesz. Szerintem olyan 62-65kg között valahol. Tavasszal szokott a legnagyobb súlya lenni, télen többet eszik. Akkor szerintm 65-68kg között van. A szőr most kb. 4-5kg lehet rajta, szóval a kutya szőr nélküli súlya olyan 58-62kg között lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!