Jelenleg 16 éves vagyok, körülbelül 5-6 év múlva szeretnék venni egy törzskönyves szukát tenyésztésre. Milyen irodalmat ajánlotok amiből tanulhatok?
És 6-7 év múlva mi lesz?
Panelban Akita tenyésztés lehetetlen.
Kertes házra van szükség.
Gondolom életed végéig nem akarsz a szüleiddel élni.
Ha külön költöznél akkor a kertes házaknak a bérleti díja 100-150(ha nem több) + rezsi és akkor másra nem is költöttél,a 180 ezres fizetésed meg úgy megy,hogy észre sem fogod venni.
Kiállításra meg jó részt kocsival kell menned,mert tömegközlekedéssel,szerintem elég nehéz lenne járni. Szóval jogsi is kéne na meg egy autó.
Látszik,hogy gyerek vagy még.Nem gondolod át hosszú távon a következményeket.Illetve az anyagi részével sem vagy teljesen tisztában.
Vegyél egy TK-s kutyát, adj meg neki mindent,vidd el suliba.Gyűjts pénzt,ahogy teheted költözz külön és építsd a karriered,ennyi pénzből lehet!! De tenyésztésbe ne kezdj bele,max tanuljál róla.
Tenyésztésbe pedig akkor kezdj amikor már külön élsz,magas fizetéssel rendelkezel,rugalmas munka beosztással.
Ha kölykök születnek az első 2-3 hétben jó részt otthon kell lenned,hogy figyeld a kölyköket.
Akkor a szukának a szűrések,minőségi táplálék,majd a kölykök felnevelése 8-9 hetes korukig.
Kennel név kiváltása,tk kiváltása minden kölyökre.
Nem olcsó. 180 ezer ft kevés ehhez.
Ez arra jó,hogy tök jól megélsz belőle,szüleiddel élsz és nem kell leadnod pénzt.
Inkább gyűjtögesd.
Tenyésztést felnőttek csinálják otthoni/rugalmas beosztási magas fizetésű munkahely mellett. Illetve ha az adott embernek van párja akkor ő is támogathatja.
Egyszóval hobbiként nagyon jó,csak nagyon pénz igényes.
Főleg ha felakarod futtatni a tenyészetet, legalább 2-3 szuka 1-2 kanra szükség lenne. 3-4 nagytestű kutya ellátása már csak az etetést nézve is sok.
Egyedül ezt elég nehéz anyagilag bírni szerintem.
Azt hiszed,hogy csak leakarunk beszélni.
Azt csinálsz végülis amit akarsz.
Csak mivel itt jó részt felelős felnőtt dolgozó emberek írnak.Tudjuk,hogy mi hogy működik.
Én bár 22 éves vagyok és szüleimmel élek,de csak,mert pályakezdőként nehéz az elhelyezkedés.De szerencsére dolgozok jelenleg.
Viszont laktam külön is és nagyon nehéz fent tartani egy albit.
Persze 180 ezres fizum sose volt.
Szerintem gondold át.Nem hülyeségből írjuk ezeket hidd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!