Szaporító vagyok? Itt találkoztam ezzel a kifejezéssel, és nem tudom eldönteni.
Igen, az vagy. Eloszor is a tenyeszkutyakat fuggetlen bironak minositenie kellene. Ha nem kiallitas, akkor munka, de valami legyen. Masreszt honnan tudod, hogy a ket szulo vervonala osszeillik,es ha ossze is illik, nem jo, ha elarasztod a fajtat ugyanabbol a parositasbol szarmazo almokkal. Harmadreszt a kolykoket nem igeny szerint torzskonyvezve adjuk, mert a meoe szabalyzata szerint csak teljes almot lehet torzskonyvezni, fajtatiszta kutyahoz az egyebkent is jar. Negyedreszt mit tud a te ket kutyad felmutatni, miben jobbitja a fajtat egy ilyen parositas? Ha a valasz az, hogy semmiben, akkor abba kene hagyni, mert a fajtamentok mar igy sem birnak a sok kidobott nemet juhasszal mit kezdeni.
Szerzodes legalabb van?
A kiállításra vonatkozó megállapításod nem pontos. Gondolom, nj-d van. Tenyésztéshez nem kötelező a győztes cím kiállításon. Ha a kutya megkapja a nagyon jót, már azzal is lehet tenyészteni.
Hol törzskönyveztetsz?
ma 22:19
Szakadj le a MEOE-ről. Nincs már olyan. MEOESZ van, ahol az ETSZ-ek törzskönyvezik a kutyákat, az ő tenyésztési szabályzataik szerint.Az ETSZ-ek szerződött partnerek a MEOESZ-ben, hogy megkapják az FCI elismertséget.
Nem vagyok szakértő, számomra a szaporító egy "kiskutyagyár" ahol a szülők csak arra vannak tartva hogy minél hamarabb minél több kölyköt produkáljanak. Kb mint egy csirketelep, embertelen környezet, kínzott állatok.
Nem hiszem hogy a kérdező ilyen volna.
Kedves kérdező !
A GYK-n előforduló írástudók bizonyos százalékának bizony, szaporító vagy. Kár ragozni, mert a jelenlegi álláspontjuk alapján csak törzskönyves, a fajtát jobbá tenni akaró elhatározásból született almot hozhat le tenyésztő.
Nálad némely pont hibádzik, így besorolható vagy a szaporítók seregébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!