Ha nagyon nagy bundája van a kutyának, így a hagyományos bolhanyakörv semmit nem ér, mert el se ér a kutyus bőréig, akkor mivel védhetem ki a bolhákat és kullancsokat?
Spitz kutyusról van szó, nagyon vastag, dús szőre van, és így a bolhanyakörvből nem tud felszívódni a hatóanyag, mert el se éri a bőrét.
Még csak 12 hetes, vagyis nincs 6 hónapos, és a legtöbb cseppet attól a kórtól ajánlják. Mivel tudnám mégis megvédeni séta közben a bolháktól és a kullancsoktól?
Egyrészt 12 hetes kiskutya még igen pici, kurkászd át minden séta után, hogy nincs-e benne kullancs.
Vannak cseppek, amik kiskorban is adhatók. Kérd ki egy állatorvos tanácsát, jobban átlátja, hogy mik vannak a piacon.
Van egy új szer, Bravecto a neve, egy tabletta, amit ha beadsz a kutyának, 3 hónap védelmet ad kullancsok ellen. Mi most teszteltük le, a 3 hónap alatt 1 kullancsot találtam a kutyámban (szintén nagybundás), de az is halott volt, mert amint megcsípi a kutyát, megmérgeződik, mielőtt még fertőzhetne. Nagyon jó cucc, sajnos az ára is ennek megfelelő...
Köszönöm szépen! :)
Igen, hát eddig a kurkászós módszert alkalmaztam és minden este átnéztem a bundáját, de ez ekkora szőrnél elég megbízhatatlan megoldás, hiába vizsgálom át tüzetesen, sose lehet benne teljesen biztos az ember, meg ugyebár én se vagyok tévedhetetlen. :D Ezért szerettem volna valami plusz védelmet, köszönöm szépen amúgy a tippet, utána fogok nézni ennek a tablettának. :)
Pont holnap megyünk úgyis az állatorvoshoz, esetleg akkor nála is rákérdezek. :)
olvasni tudsz . az olvasott szöveget kéne értelmezned :) vajon az a rengeteg nagyobb testű nagyobb szőrű kutya tulajdonosa, hogyan is védekezik a kutyája élősködői ellen ??? elolvassa a használati utasítást, utánanéz a megfelelő helyeken,stb,stb, állatorvossal konzultál :)
vagy 30 komoly és használható szer van a piacon amik használnak is.4-5 hónapos kortól javasolt : spot on javaslat : prac tic. nyakörv javaslat : forestó.
DE 12 hetes kiskutyánál a védelem másként működik.
a hatóanyagok felszívódásának üteme, sebessége, kémiai összetétele . na ezekre keress rá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!