A kutyatulajdonosokat miért nem zavarja a kutyájuk ugatása?
Ez pszichés?
Vagy eleve az tart kutyát, akinek kötélből vannak az idegei?
Kutyás vagyok mióta az eszemet tudom, és engem is zavar a folyamatos ugatás. Főleg, ha feleslegesen ugat a kutya.
A sajátomra is rászólók, ha csak azért ugat, mert a többi szomszéd kutya is ugat.
A nyaralás alatt is a lakásban aludt és nem a kertben, mert sötétedés után minden mozgó dolgot ugatott. Bevittem a lakásba és csendben maradt.
Jajj, dehogy :D
Az én idegeimet könnyen lehet tépázni, pl. az ugatással. Ha rákezd a kutyám, rászólok (Hagyd!) és befogja a száját.
Ha rajta múlna mindenért ugat(na), ha játszani akar azért, ha nem játszik vele egy kutya azért, ha zsebre teszem a kezem azért... :D
Köszönöm a válaszokat!
Ezek szerint tévedtem.
Viszont arra tud valaki megoldást, hogy mit tegyek, hogy a szomszéd kutya ne ugasson éjszaka indokolatlanul?
A gazdáját biztos nem zavarja, mert sokáig szokott ugatni.
Velük régebben beszéltem, és azt mondták, hogy öreg már a kutya és hogy nem sok ideje van hátra. (Ez volt 3 éve)
Egyet nem értek így a válaszok kapcsán:
Ha ilyen sok gazdit idegesít az ugatás, akkor miért tart kutyát?
Nem az ugatás idegesít, hanem az ok nélküli ugatás. Rá is szoktam szólni a kutyámra, ha az utcán járókelő békés polgárokra arénázik, vagy az utcabeli macskákat riogatja. Éjjel is fel szoktam ébredni, hogy a macskákat ugatja, de bizony nem mindig kelek fel, mert 1-2 perc és abbahagyja, én meg, ha felkelek, nem tudok visszaaludni.... Nem jó pedagógia, tudom.
Hogy minek tart kutyát, aki órákig hagyja feleslegesen ugatni, azt nem tudom. Hozzátenném, hogy a hosszas ugatás nem maga a probléma, hanem csak egy tünet: a probléma az, hogy nyomorult kutyának nincs egyéb szórakozása az életben, mint hogy a szelet is megugassa és ezzel vezesse le az energiáit, nehogy becsavarodjon az unalomtól. Na azt tényleg nem tudom, minek kell az ilyen embernek kutya.
Természetesen a gondos gazdák kutyái is ugatnak néha, de nem mérték nélkül. A gazdákat nyilván kevésbé zavarja a kutyaugatás, mint a kutyátlanokat, ahogy a gyerekek okozta kiabálás, zaj, visongás is kevésbé zavarja a szülőket, mint a szomszédokat. Megszokás, érzelmi kötődés, normális ingerküszöb. Ennyi.
"Ha ilyen sok gazdit idegesít az ugatás, akkor miért tart kutyát?"
a kutya szerencsére nem = a kutyaugatással :) a kutyaszart sem szeretjük, vagy itt egy analógia: valószínűleg a szülők sincsenek odáig a gyerekek hisztijéért, de azért bevállalják a következőt is... :D
a kutyával jár az ugatás, ahogy a szőr, meg a tappancsnyomok is, de mindezért vastagon kárpótolnak, hidd el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!