Milyen módszerekkel szocializálnátok egy agresszív kutyát? Kutyaiskolán kivűl végezhető gyakorlatok érdekelnek első sorban!
Mi is jártunk viselkedés terápiára. Nekünk a félősség volt a gond. DE a foglalkozáson csak a módszert tudták megmutatni, tanítani, utána nekem otthon kellett vele foglalkoznom. Csak a terápia kevés ahhoz, hogy javulás legyen. A Terápia inkább csak konzultáció.
Elvileg, ha a sulin működik akkor jó a módszer, csak Te nem vetted jól át. Szóval mégiscsak veled van valami ami miatt nem működik. A falkavezér szabályok betartása édes kevés egy agresszív kutyánál. A suliba kérj segítséget, hogy a saját pozíciód hogy tudod erősíteni. Ha kell válts sulit, de én itt (bár nem látom a teljes képet) nem a suliba látom a gondot.
#4-es vagyok.
Imola Ágnes, ebben igazad van. A csoportos foglalkozásoknak ez nagy hátránya, hogy nem tudnak olyan intenzíven az egyéni problémával, szituációval foglalkozni.
Nálunk bevált, mivel a gond nem volt annyira speciális, hogy csak bizonyos szituban jön elő. Működött otthon is a módszer.
Ha nem működött volna, lehet kérek személyes tréninget, hogy a kiképző is lássa a szitut élőben, illetve azt is megfigyelhesse mi a gazdi reakciója, mert alapból azt kell korrigálni. Mennyire hatékony egy letiltás, mennyire határozott a gazdi egy séta során stb stb.
Sajnos igen, de jelenleg ez fér bele a keretbe. :/ De visszatérve a gyakorlatokra, amit utcán végezhetek, mit ajánlanátok? Állateledel boltban "segített ki" az egyik eladó az ő módszerével: kutyát leültetni/fektetni háttal az utcán, egy olyan kerítés előtt, ahol tudom, hogy olyan kutya van akit utál, aztán helyben maradás...megpróbáltam, a kutya (nem közvetlen a kerítés előtt egy méterre, és nem is háttal), de ott maradt, de amint behívtam és dícsértem volna kitámadott...
Na de, ilyen gyakorlatokra lennék kiváncsi, amit tudok vele gyakorolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!