Mit ajánlotok? Hám vagy póráz egy beaglenek?
kb 2 het mulva kapom meg ( jól döntöttem a fajta mellett és amint lehet veszek mellé egy másik kutyust is, hiszen úgy jobban érzi magát). Az lenne a kérdésem, hogy hámot vagy nyakörvet használjak? Vagy mindkettőt ? Azt tudom, hogy a pórázra 10 hetes korától lehet rászoktatni.
És ti mivel bélelitek ki a kutyaházat ? Én a szénára gondoltam, mert az jól megtartja a meleget :)
Első rosszat írt, ha nagyon húz, akkor nyakörv! Hámmal sokkal több erőt tud kifejteni, ezáltal még jobban fog húzni. Mindenképp nyakörvvel tanítsd, akkor is, ha nem húz. Majd ha a lábad mellett, vagy mögötted sétál, akkor jöhet a hám.
Kezdheted előbb is a pórázon sétáltatást, hülyeség 10 hetes koráig várni. Két hétig nem fogod sétáltatni a kutyát? (Mert ugye 8 hetesen hozod el, nagyon remélem.)
Széna tökéletes. Nálunk szőnyeg van, alatta szigetelés, de a széna is pont ugyanezt "tudja".
Az első 2 hétben még barátkozunk egymással, megismerjük egymást. Nem dobom egyből a mélyvízbe, mert tudom hogy az útob mindenki letámadná, hogy jajj de édi kutya, pedig szegényt most választották el az anyjától és biztos meg lebbe rémülve.
Ezért kicsit várok :)
Nos akkor megfogadom a tanácsodat vagy tanácsotokat :P és nem viszem sétálni sehova az oltások előtt :)
Szerintetek milyen kutyaház lenne megfelelő? Szeretnék újat venni mert az elhunyt kutyám háza már eléggé tönkrement.
A hámot felejtsd el amíg nem sétál stabilan nyugisan pórázon, utána már mindegy.
AZ első 3-4 oltást mindenképpen várd meg. A házba engedjétek be nagyon igénylu az ember társaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!