Jófogásról/apródról/kiskutya.hu-ról border collie?
Én szapitól vettem kutyát,fogalmam sem volt róla,csak mondtam egy ismimnek,hogy kell egy kutya,adtam neki 25 ezret,ő meg hozott egy "amstaffot".
Hát nem amstaff,pedig a szülőket KÉPRŐL,megmutatta,nagyon szép izmos,egészséges amstaffok.Nyilván soha nem voltak az övéi,csak leszedett 2 képet a netről.
Nos,miután elkezdtem a témával foglalkozni,rájöttem,hogy egyrészt jól átvertek,másrészt meg támogattam egy olyan embert,akit leköpni se érné meg.Ellenben a kutyákat "jól" tartotta.Nem volt disznóól.Kaptak enni,nem voltak bolhásak,féregtelenítve voltak.Oltás persze már nem járt hozzá.
A kutyám ma 3 éves,kezdődő diszpláziája van,és már alapból annyit költöttem orvosra,amiből egy garanciálisan egészséges valóban fajtatiszta kutyám lenne.Persze a további életében is annyit fogok rá költeni,amennyit kell.Ez már nem érdekel,sőt soha nem fogom elpasszolni,vagy leadni a gyepire,mert szeretem és az én kutyám.De akitől vettem az a kölykökön befolyt összegből dőzsöl,és gyártja a többi hasonló kutyát,és nincs mindnek szerencséje,hogy jó helyre kerüljön!!
Az alomtestvérei közül,többen vannak már sintértelepen,mert szintén betegek,a "gazda" meg inkább lepasszolta őket!!
Gondolkozz el...
Dog dancinghez, futáshoz, agilityhez tökéletes porc és vázrendszer kell. Melyik szapi írta a hirdetésben, h a szülők Dp mentesek? Melyik írta, mh erre szűrve vannak,, hanyas eredménnyel és erre garanciát vállal, ha betartod a tartási útmutatóját.
Mesélek neked egy barna-fehér borderről. Gazdi profin foglalkozik vele, pénzt nem sajnál rá (csak a vételárra sajnálta), agilityznek és frizbiznek, rendszeresen járnak versenyre. Gazdit nem zavarta, h 1 éves elmúlt a kutya, de az egyik heréje nem szállt le. Egy zavarja: a kutya, amibe rengeteg időt és pénzt, na meg munkát feccölt sánta lett. Kivizsgáltatta, megkereste a testvérek gazdijait, ez biza öröklésből van. És a 3 éves, pörgős, fullra kitanított kutya mehet nyugdíjba, mert nem tudja elvégezni a feladatokat, ugyanis lesántul verseny után.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!