Csak a jutalomfalat érdekli, mit tegyek?
A gondom az, hogy valamit elronthatok a kutyus tanítása közben. Nem régóta, csak pár hete van nálunk, 10 hónapos kutyus.
Eddig csak az ül-t tanítottam meg neki (megvezetéssel) de nem volt hajlandó csinálni, ha nem volt a kezemben a jutalomfalat. Elkapkodtam, vagy mi a gond? Ha csak egyszer is nem kap, már nagyot visszaesik a lelkesedés, akkor is, ha legközelebb kapja.
A feksziket nem tudtam még neki megtanítani, mert csak akkor csinálja, ha húzom a falatot az orra előtt, egyébként nem. Csak a vezényszóra nem, pedig minimum 50szer megcsináltuk. Hol rontom el? Vagy lehet, hogy butácskább?
Át akarok térni egyébként a klikkerre, talán nagyobb kedvvel csinálná a dolgokat, és szimpatikus is a módszer. Mert ha az alapokat túl léptük akkor szeretnék bonyolultabb dolgokat is formálással stb., hogy szellemileg lefáradjon, mert nagyon energikus blöki.
Ja, és kutyasuli sajnos nem megoldott.
A kötődést kutyaoviban kötődés futással szokták erősíteni. Valaki megfogja a kutyát, Te meg elfutsz, közben hívod a kutyát. Aztán kb 20-30m-rel odébb megállsz, akkor már nem hívod, eleresztik a kutyát. Jó kötődésű kutya oda fog futni. Akkor persze hatalmas dicséret, jutifalat. Ezt eleinte érdemes futtatóba gyakorolni, hiszen lehet nem fog elsőre menni, mivel kamaszkutya épp önállósodik. Aztán lehet fokozni, hogy elfordítják a kutyát hogy ne lássa merre mész, elbújsz pl egy fa mögé.
De a kötődést segíti a közös kalandok pl kirándulás. Nagyon sokat segít, ha trükköket tanultok. A közös kommunikációt segíti, plusz közös az élmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!