Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amikor a BARF-oztam elmúlt a...

Amikor a BARF-oztam elmúlt a kutyám allergiája. Vissza tértem tápra és újra előjött. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Eddig tavasztól őszig véresre rágta magát a kutyám.

Bármilyen tápot kaphatott nagyon sokfélét kipróbáltunk. Acana hipoallergén tápját is! Tavaly kezdtem a BARF-ot (sok jót hallottam róla) és nem jött ki az allergiája.Aminek nagyon örültem.Viszont sajnos ahonnan eddig vettem a húst felemelték az árakat. Plussz sokszor mire mentem elfogyott a hús.Így vissza kellett hogy térjek a tápra.Mivel kicsi a fagyasztóm,így rendelni se tudok nagyobb mennyiséget amit eltárolnék.Az érné meg.De 1-2 kg-nál többet nem tudok elraktározni sajnos.Ennyit meg sehol nem szállítanak ki.

2 hónapja újra tápozok és a kutyám újra rágja magát :/

Nem tudom mit kéne neki enni adnom,hogy újra elmúljon neki.

Aldi Romeo-t kap.Szüleim ezt tudják megvenni,mivel jelenleg nincs munkám.

Amint lesz melóm veszek neki vmi spécibb tápot,bár mindenki az allergiás kutyákra az Acana bárányosat ajánlotta,de ez mellett is rágta magát kutyám.

Szóval teljesen tanácstalan vagyok,hogy mit adjak neki enni,ami jó is meg nem jön ki az allergiája.

Voltam ezzel orvossal.Ő azt mondta,hogy pollenre allergiás,mert a csirkét,bolhát,bűzmirigyet kizártuk.Na meg télen nincs jelen az allergia.

Teljes kivizsgálás meg 60-80 ezer ft körül van.Az se biztos,hogy hoz eredményt.Egyik ismerősöm is megcsináltatta és nem jutottak semmire se vele.

2014. aug. 25. 18:37
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Állateledeles volt nálunk ahol húst lehetett kapni egy időben ott vásároltam,jó áron. De nem működött csak kb 1 évig utána bezárt.

Más állateledeles nincs itt ahol fagyasztott húst lehet kapni :/

Bár lehet van,de a legközelebbiekben voltam,meg kérdezgettem kutyás ismiket.

2014. aug. 25. 20:41
 12/22 anonim ***** válasza:
Piacon jártál már? Hentesnél? 99-ért vettem szombaton farhátat, meg 420-ért szívet, ez a heti menü, pedig kicsi piacra járok. Nem bízom a kutya etetését az állateledelesre, mert ők is nyaralnak néha, meg akadozik a szállítás, meg elkapkodják előlem a fincsit.
2014. aug. 25. 21:25
 13/22 A kérdező kommentje:

Persze,hogy voltam piacon,meg hentesnél,de szív nincs vagy csak 600 ft/kg áron.

Amikor elkezdtem a BARF-ot első volt,hogy 1,5-2 hétig csak kutattam húsforrás után.

Farhát itt a legolcsóbb is 220 ft/kg, piacon drágább.

Nem tudom miért,pedig ott én úgy tudtam minden olcsóbb.

Aztán kipróbáltam a Spar-t,ott vettem dolgokat.

Meglepődtem,hogy mindig szép,friss árú volt,nem volt büdös sem.

Nyakat,farhátat és szívet spárban vettem,itt viszont volt/van,hogy napokig nincs pl szív vagy éppen nyak.

kb 1 évig BARF-oztam,de mindig össze vissza voltak a húsok,volt hogy anyum hozott másik városból vmit,mert pont látta,hogy volt akció vmire és megállt vett dolgokat.

Volt,hogy apum mondta ennél a hentesnél akció van.

De mondom max 2-2,5 kgnál több húst nem tudok tárolni két kistestű kutyára nézve is kb 1-1,5 hetes adagok.

Lesz melóm veszek egy használt fagyasztót aztán rendelek netről husit cupák.hu-ról hallottam hogy jó,frissek a husok.

2014. aug. 25. 22:05
 14/22 anonim ***** válasza:
Merre laksz?
2014. aug. 25. 22:33
 15/22 anonim ***** válasza:
Ahonnan én veszem, 350/kilo csirkecomb,nyúlnyesedék, farhát120
2014. aug. 25. 22:52
 16/22 anonim ***** válasza:
Egyébként szomszéd v barát a közelben, akit meg tudsz kérni, h egy pár kg-ot rakjon el a fagyasztójába?
2014. aug. 26. 09:05
 17/22 anonim ***** válasza:

Nézz szét a neten,5000-ért már tudsz venni 60 literes használt fagyasztót. Ez nem egy tragédia és sok belefér. Akár tescoban is tudsz olcsó húst venni. Pl kacsa,liba farhátat 160 ft/ kilo körül.

Tápnál érdemes kipróbálni a pro plan sensitivet. A zoofastról lehet elég jó áron rendelni. Nem a legolcsóbb,de kistestű kutyának hónapokig kitart egy zsák. Az én kutyám ennél a tápnál hagyta abba a vakarózást.

2014. aug. 26. 09:41
 18/22 A kérdező kommentje:

Gödöllő

Körbe kérdeztünk,de mindenki tele van :D :/

5000 ezer ft? azt hittem 30 körül van egy fagyasztó..legalábbis nekem ezt mondták..

Lényegtelen,mert akkor is melóznom kell,hogy legyen pénzem majd akkor veszek meg rendelek husit is.

Pro Plan sensitive-et probáltuk már,nem jött be nálunk az sem..

2014. aug. 26. 11:31
 19/22 A kérdező kommentje:
Tescoból 2x vettünk farhátat,de elég büdös volt. Még anyum se vásárol Tescoba húst,mert többször volt,hogy nem volt friss az áru
2014. aug. 26. 11:32
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem értem a logikát, ill. h akkor miért írtál ki kérdést..

Oké be kéne fektetni a fagyasztóba pár ezer forintot és lehet, h némileg drágábbra jönnél ki a nyersezéssel, mint a hulladék táppal, de megspórolnál egy csomó pénzt, amit állatorvosra költötök az allergia miatt, mert gondolom azért nem hagyjátok szenvedni szerencsétlent, ugye?!

2014. aug. 26. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!