öreg beaglemnek fekete váladék van a fülében. Mi ez?!
Szia!
Valószínűleg fülrühösség lehet.
Állatorvosi kezelés ajánlott.
Ez egy fertőző betegség, macskától, kutyától kaphatta el.
/ha fülrühösség./
Én csak tippet adtam, általában elég gyakori, és hasonló tünetekkel jár.
Amíg nem jutsz orvoshoz, tanácsom, hogy az állatpatikában kapható fültisztító folyadékkal/kb.1000 Ft./ tisztítsd ki a fülét, majd neostomosannal /kb.400Ft/ampulla/ kezeld.
Egy hét után ismételni kell, és még egy hét után újra.
A neostomosannal érdemes az egész testfelületet kezelni, 1 ampulla 1 liter vízhez, majd fújófejes flakonba tenni, és jó nedvesre befújni vele a kutyát, majd alaposan beledörzsölni a szőrébe, hogy érje a bőrét mindenütt.
A fülét pedíg a neostomosanos vattával kitörölni.
A dokit persze fel kell keresni, lehetséges, hogy esetleg antibiotikumot is ad, bár a neostomosan nagyon jó.
Még annyit hozzátennék, hogy a neo nagyon büdös, terpentin szagú, de amint megszárad a kutya, a szaga is eltűnik.
Semmiképp ne töröld meg, rá kell száradjon a szőrére, ezért is ajánlottam a fújófejes flakont.
A kutya fekhelyét is érdemes kezelni vele, először hypós vízzel lemosni, majd a neo-val lepermetezni.
Ha van másik háziállatod, őket is kezeli kell, mert keresztbe kasul fertőzhetik egymást.
értem. és köszönöm.
ha másik kutyától kapta el, akkor nagy esély van rá, hogy az én másik kutyám is elkapja? mert ketten vannak itt bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!