Hagyni kell-e a kutyát, h "megizélje" a plüssjátékát?
Ha a gazdái szeme előtt erőszakolja meg a plüssmacit, az is a dominanciát fejezi ki.
Ha a plüssmaci épp nem tüzel (hehe..), akkor a dolog úgy fordítható le, hogy a kutya demonstrálja, ki az, akinek ebben a falkában joga van szexuális életet élni.
(Merthogy a farkasok közt csak az alfa párnak van ilyen joga.)
Előzőnek:
Én olvastam Csányi könyveit, de nem emlékszem,hogy a konkrét kérdéről írt volna, és ha igen, mit.
Leírnád röviden?
Ez a másként értelmezett viszony pedig nemigen lehet más (szerintem), mint az, hogy a kutya dominánsnak érzi magát.
Ezt a mozdulatsort ugyanis két esetben használják a kutyák:
1. fajfenntartásra, ha tüzelő szuka kerül a közelükbe,
2. a dominancia kimutatására bármilyen nemű fajtárssal szemben.
Ezek közül a második jön itt szóba, ami tulajdonképp valóban felfogható félreértésnek:a kutya abban a tévhitben él, hogy gazdái alávetett szerepet játszó falkatagok.
Szia!
Én Jan Fennel könyv alapján kezdtem foglalkozni a kutyámmal 3 hónapja.
Azóta egyszer sem akart megkufircolni senkit, és semmit, kivéve egy plüss zsiráfot, amit szépen bevonszol a fekhelyére, és megszexeli.
Én nem szólok rá ezért, mutassa ki a zsiráfjának a dominanciáját, ahogy akarja!
Dúl a love :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!