7 hónapos nagytesű kölyöknek hány óra sétára van kétnaponta szüksége?
A munkabeosztásom miatt csak kétnaponta tudom elvinni, mert ha dolgozom, akkor kora reggeltől késő estig. Következő nap meg egész nap semennyit.
Hány órát sétáltassam, hogy elegendő legyen, és ne erőltessem meg őt túlságosan.
Tegnap négy órán keresztül sétáltunk, a vége fele eljátszotta hogy halálosan fáradt, de mikor hazaértünk, elengedtem, és körbeugrándozott, incselkedett velem, hogy ő még játszani akar. Szóval nem tudom megállapítani, mennyi elég és mennyi sok neki.
Mikor én egész nap szabad vagyok, olyankor kb 4-6 alkalommal megyünk sétálni a kutyámmal. Általában délelőtt leviszem fél órákra, hogy elvégezhesse a dolgát, meg mozogjon egy kicsit, aztán délután elmegyünk egy nagyobb körre, olyankor akár 3 órát is szoktunk csavarogni. Kiviszem a futtatóra, ahol találkozhat a kutyabarátaival, mert azok a gazdik meg úgyis csak meló után, délután tudják kivinni a kutyáikat, így az én kutyusom is csak ilyenkor tud találkozni velük.
Este pedig megint leviszem egy-egy fél órás pisilésre-kakilásra. :)
Ez elég szokott lenni neki, bár ő közepes termetű, de nem hiszem, hogy ez méretfüggő lenne, inkább temperamentum és mozgásigény függvénye. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!