Vegyünk border colliet?
[link] itt egy tegnapi foto rola :-)
Nem versenyeztetem 3.5 honaposan.. :D eddigi megfigyelesem alapjan kivalo a terelo osztone, igy mi szerintem erre fogunk raallni, bar regebben bizonyosan nem gondoltam volna, hogy az allatkerten kivul kozom lesz birkakhoz (meg vega is vagyok raadasul) :-) szoval tereles mint sport a cel, na meg persze agility. Border collie-n belul van show es munka vonalu. Magyarorszagon nem vagyok benne bizti, h munkavonalut tenyesztenek. Altalanositas kovetkezik: a show vonal a befuto pl szepsegversenyben, a munkavonal jobb agilityben es terelesben (mondjuk utobbit szm nem is erdemes firtatni sem). Gondolkodtal mar azon, h pontosan milyet, honnan szeretnetek venni? Meg h mennyi ra az anyagi keret? Olyan erdekes amugy, nemeteknel is neztem, de 1000€ a MINIMUM a torzskonyvvep nem is bizonyosan rendelkezo kiskutyakra! Franciaorszag mas, itt ez maskent mukodik, ugyanis itt addig NEM kap LOF bejegyzest (torzskonyvvel megfeleltetheto) a kutya amig terelesbol vizsgat nem tesz, hiaba pedigresek-LOF-osok a szulok. En az enyemet 400€-ert vettem, itt kolyokre ez a nemetekkel ellentetben mar dragabb kategoria, 7-800€ volt a legtobb, amit lattam, de annak a kis kolyoknek iszonyat jo eredmenyekkel rendelkezo apukaja volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!