Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vegyünk border colliet?

Vegyünk border colliet?

Figyelt kérdés
Tudom h millió hasonló kérdés van de nem érdekel. Szóval: a border collie elsökutyásoknak tényleg nem jó? Van akinek az elsö kutyája bc volt? És ha igen jò ötlet volt olyat venni vagy nem? Nevelés kérdése h késöbb majd lusta lesz vagy mozgékony?

2014. aug. 24. 10:39
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:
Ja és köszi mindent ;)
2014. aug. 27. 08:52
 32/50 anonim ***** válasza:
36%
már ne is haragudj,de nem való neked Border Collie,de te tudod CSAK NEHOGY MEGBÁND!!!!
2014. aug. 27. 09:08
 33/50 A kérdező kommentje:
Utolsó.. ezt kb ugy mondod mintha szomszédok lennénk -_-
2014. aug. 27. 09:26
 34/50 anonim ***** válasza:
100%
Igazán szívesen. Hogyha bevállalod végül, írj nyugodtan, hogyha kellenek tippek, tanácsok. Illetve belinkelem az én kiskutyám oldalát, innen is lehet ötleteket meríteni akár. Csak kérlek, apukáddal tényleg jól beszéljétek át. Én tényleg megértelek, tudom mit érzel, én pont 10 éve, az első Sziget fesztemen szerettem bele a border colliekba, és valóban egy évtizedet kellett várnom, míg beálltak az elfogadható körülmények (nyugis élet, pénz, ilyesmi). Én életemben nem laktam kertes házban, belvárosi gyerek vagyok lol. [link]
2014. aug. 27. 11:47
 35/50 A kérdező kommentje:
Jajj de aranyos :D rövidszőrü ugye? És hány éves?
2014. aug. 27. 12:29
 36/50 anonim ***** válasza:
100%
Félhosszú szőrű lesz, csak még kisbaba :-) 3 és fél hónapos pont ma.
2014. aug. 27. 13:29
 37/50 A kérdező kommentje:
Hát baromira cuki ;) és versenyre/kiállításra/suliba hordod?
2014. aug. 27. 14:59
 38/50 anonim ***** válasza:

[link] itt egy tegnapi foto rola :-)

Nem versenyeztetem 3.5 honaposan.. :D eddigi megfigyelesem alapjan kivalo a terelo osztone, igy mi szerintem erre fogunk raallni, bar regebben bizonyosan nem gondoltam volna, hogy az allatkerten kivul kozom lesz birkakhoz (meg vega is vagyok raadasul) :-) szoval tereles mint sport a cel, na meg persze agility. Border collie-n belul van show es munka vonalu. Magyarorszagon nem vagyok benne bizti, h munkavonalut tenyesztenek. Altalanositas kovetkezik: a show vonal a befuto pl szepsegversenyben, a munkavonal jobb agilityben es terelesben (mondjuk utobbit szm nem is erdemes firtatni sem). Gondolkodtal mar azon, h pontosan milyet, honnan szeretnetek venni? Meg h mennyi ra az anyagi keret? Olyan erdekes amugy, nemeteknel is neztem, de 1000€ a MINIMUM a torzskonyvvep nem is bizonyosan rendelkezo kiskutyakra! Franciaorszag mas, itt ez maskent mukodik, ugyanis itt addig NEM kap LOF bejegyzest (torzskonyvvel megfeleltetheto) a kutya amig terelesbol vizsgat nem tesz, hiaba pedigresek-LOF-osok a szulok. En az enyemet 400€-ert vettem, itt kolyokre ez a nemetekkel ellentetben mar dragabb kategoria, 7-800€ volt a legtobb, amit lattam, de annak a kis kolyoknek iszonyat jo eredmenyekkel rendelkezo apukaja volt.

2014. aug. 27. 17:20
 39/50 anonim ***** válasza:
Amugy (ez most kicsit off, pontozzatok csak le), egyszeruen NEM ERTEM, h bizonyos felhasznalok miert irjak ide egy 14 eves gyereknek, h "nem neked valo", "felejtsd el", "ne vegyel", "ugysem tudsz rola gondoskodni". Ezt annyi helyen latom! Komolyan, ezt annak ellenere mondom, hogy amugy total egyet ertek sokszor, de ez a stilus nem celravezeto. Szerencsesebb volna talan kifejteni, h mivel jar a fajta, ha a kerdezo nincs tisztaban vele, foleg, ha ilyen fiatal.
2014. aug. 27. 18:21
 40/50 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a videón okosnak néz ki de hidd el iszonyatosan makacs és akaratos. Következetes gazda való mellé. Csak akkor lesz okos ha sokat foglalkozol vele
2014. aug. 27. 20:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!