Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Beszéltek a kutyátokhoz?

Beszéltek a kutyátokhoz?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre hogy azok a gazdik akik egész nap beszélnek a kutyájukhoz egy idő után egyfajta "zajforrássá" váltak kedvencük számára. Ha túl sokat beszélnek hozzá,egyre kevésbé fog figyelni a kutya hisz hozzászokik ahhoz h egyfolytában beszèl/gügyög a gazdája.

Olyasmihez tudnám hasonlítani mint mikor reggel bekapcsoljuk a rádiót és hagyjuk egész nap menni. És mikor meghalljuk a nevünket odakapjuk a tekintetünket aztán egy idő után már nem foglalkozunk ezzel mert hozzá szokunk h ilyen is előfordulhat.

Kinek mi a véleménye erről?

2014. aug. 22. 16:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, hogy nem kell szájmenése legyen a gazdinak, de ha megfigyeled, a kutya akkor is figyeli mit beszélsz, ha éppen nem neki mondod. Kvázi igyekszik megtanulni a nyelvedet, és megérteni mit mondasz. Utána előfodulhat, hogy megérti mit beszélsz neki, csak tetteti a süketet.
2014. aug. 22. 18:36
 12/16 Szilvi & Argos ***** válasza:
Sokat beszélek hozzá, ezért sétán sokszor érdekesen néznek, vagy megmosolyognak :D De hasznos, mert így számos dolgot megtanul és megért a kutya, a járókelők meg csodálkoznak rajta. Pl. mikor flexivel feltekeri magát 2 bokorra 8as alakban, 1 perc alatt csak szóbeli segítséggel megoldotta. Vagy így tanulta a jobbra-balra vezényszavakat, a "ne menj oda, kerüld ki" jelzést, vagy buszon azt, hogy "menj az ajtóhoz"
2014. aug. 22. 21:17
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem sincsen szófo..ásom, de mindig beszélek hozzá. Amikor bent van a szobában és reggel felkelek megkérdezem tőle, ,, kimész'' akkor megérti és megy a kertbe pisilni. De amikor azt kérdezem ,, bejössz'' akkor meg bejön a hűvösre.

De pl. A vonat bemondóját is ismeri. Nem egyszer fordult elő, hogy munkából jöttünk haza reggel, és elaludtam a vonaton. Mielött le kellett volna szállni Ő böködött hogy hogy haza értünk. És ez nem köthető össze az idővel, mert sűrűn előfordul hogy késik a vonat mert sokat állunk egy egy állomáson.

Ha kérdezem kér e nasit, akkor válaszol. Vigyáznom kell pl mit beszélek más emberrel mert megérti. Egyszer kérdeztem a keresztlányom hogy na akkor kimegyünk sétálni? ( kutya nélkül akartunk menni ) Ezt meghallotta kutyám és vakkantot hogy naná hogy megyünk. Gügyögni ugyan nem szoktam neki de sok mindent megért ahogy beszélek. A másik a hangsúly. Azonnal tudja a hangsúlyból ha ideges vagyok. Ha más emberrel komolyan vitázom akkor tudja és befeszül, minden mozdulatát figyeli a másik embernek. Ha netán ütni akarna akkor azonnal elkapná a kezét. Erre sajnos volt példa amikor egy részeg belém kötött és megakart ütni.

Első válaszolóval nem értek egyet. A kutyának adni kell önbizalmat. A huzigálós játékot egy kölyöknek pl hagyni kell hogy megszerezze. Erre alapul minden öv. munka. Későb mikor már teljesen magabiztos akkor lehet rátanítani hogy eressze el. De ez meg a fegyelmező munka része.

2014. aug. 22. 22:54
 14/16 anonim ***** válasza:

A kutyámhoz és a macskáimhoz is.

A kutyámhoz főleg séta közben, nagyon jól elvagyok vele, hogy pofázok neki a hülyeségeimről. :D

2014. aug. 22. 23:17
 15/16 anonim ***** válasza:
Szoktam beszélni hozzájuk. Nem egész nap, meg egyszerre nem hosszú ideig. Ha vendégek jönnek, vagy ha a párommal beszélgetünk az öregebb mindig oda ül fülelni. Ha csak elhangzik a hallgatózik szó bármilyen formában már sunnyog a kutya. Szóval hallgatózik, és egy részét tuti érti is.
2014. aug. 23. 00:13
 16/16 anonim ***** válasza:
Néha beszélek hozzájuk, de csak ritkán szoktam
2014. aug. 23. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!