Beszéltek a kutyátokhoz?
Azt vettem észre hogy azok a gazdik akik egész nap beszélnek a kutyájukhoz egy idő után egyfajta "zajforrássá" váltak kedvencük számára. Ha túl sokat beszélnek hozzá,egyre kevésbé fog figyelni a kutya hisz hozzászokik ahhoz h egyfolytában beszèl/gügyög a gazdája.
Olyasmihez tudnám hasonlítani mint mikor reggel bekapcsoljuk a rádiót és hagyjuk egész nap menni. És mikor meghalljuk a nevünket odakapjuk a tekintetünket aztán egy idő után már nem foglalkozunk ezzel mert hozzá szokunk h ilyen is előfordulhat.
Kinek mi a véleménye erről?
Nekem sincsen szófo..ásom, de mindig beszélek hozzá. Amikor bent van a szobában és reggel felkelek megkérdezem tőle, ,, kimész'' akkor megérti és megy a kertbe pisilni. De amikor azt kérdezem ,, bejössz'' akkor meg bejön a hűvösre.
De pl. A vonat bemondóját is ismeri. Nem egyszer fordult elő, hogy munkából jöttünk haza reggel, és elaludtam a vonaton. Mielött le kellett volna szállni Ő böködött hogy hogy haza értünk. És ez nem köthető össze az idővel, mert sűrűn előfordul hogy késik a vonat mert sokat állunk egy egy állomáson.
Ha kérdezem kér e nasit, akkor válaszol. Vigyáznom kell pl mit beszélek más emberrel mert megérti. Egyszer kérdeztem a keresztlányom hogy na akkor kimegyünk sétálni? ( kutya nélkül akartunk menni ) Ezt meghallotta kutyám és vakkantot hogy naná hogy megyünk. Gügyögni ugyan nem szoktam neki de sok mindent megért ahogy beszélek. A másik a hangsúly. Azonnal tudja a hangsúlyból ha ideges vagyok. Ha más emberrel komolyan vitázom akkor tudja és befeszül, minden mozdulatát figyeli a másik embernek. Ha netán ütni akarna akkor azonnal elkapná a kezét. Erre sajnos volt példa amikor egy részeg belém kötött és megakart ütni.
Első válaszolóval nem értek egyet. A kutyának adni kell önbizalmat. A huzigálós játékot egy kölyöknek pl hagyni kell hogy megszerezze. Erre alapul minden öv. munka. Későb mikor már teljesen magabiztos akkor lehet rátanítani hogy eressze el. De ez meg a fegyelmező munka része.
A kutyámhoz és a macskáimhoz is.
A kutyámhoz főleg séta közben, nagyon jól elvagyok vele, hogy pofázok neki a hülyeségeimről. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!