Nem néznek rátok furcsán, ha beszéltek a kutyátokkal?
1/15 A kérdező kommentje:
Ja meg... Ezek után, hogy tanítsam a bevált módszerekkel, mint mondjuk rendes pórázon való sétáltatás.(Pl. ha nem jön, rángat, megállok, ellentétes irányba fordulok hirtelen meg ilyenek) Akkor mennyire fognak hülyének nézni, ha keringek az utcán?:D:D
Engem az itthoniak nem néznek hülyén, az idegenek meg nem érdekelnek. sétáltatás közben is beszélgetek vele, megdicsérem, ha ügyes...
2012. júl. 6. 15:14
Én lesem az embereket :D
Na de nem ezek miatt (mondjuk a forgolódást én is csináltam egy párszor, elég hülyének éreztem magam a paneldzsungelben :D), alapból engem nem érdekel, ha beszélek hozzá, gondoljanak, amit akarnak.
Engem 1 zavar, én megtanítottam "parancsra" kakilni - persze ha éppen kell neki -, akkor érzem hülyén magam, amikor azt mondogatom, hogy "kakil kakil", na olyankor forgolódok van-e valaki a közelben :D
2012. júl. 6. 15:15
Csináld ahogy jónak látod a sok idióta véleménye ne érdekeljen! Nekik sohasem volt állatuk!
2012. júl. 6. 15:19
Igazából nem tudom, hogy hülyének néznek-e engem. Mikor a kutyámhoz beszélek, akkor rá is figyelek. :) Mivel én viszonylag sokat beszélek hozzá és nem csak dicséret, szidás képpen, vagy vezényszavakkal, így valószínű, hogy már rengetegen néztek rám furcsán.
A fordulós, "keringős" módszer nagyon hatásos és eredményes. Ne foglalkozz az emberekkel, nem ők számítanak. Hamarosan már amúgy sem lesz szükség fordulásokra, míg ha nem teszed helyre a pórázfegyelmet, akkor még sokáig kell valamilyen megoldást használnod és neked is, a kutyának is nehezebb lesz.
2012. júl. 6. 15:20
én is szoktam szédelegni meg forgolódni xD de nem azért néznek hülyének hanem alapból azért mert sétáltatom...nekünk van az egyik legnagyobb kertünk és azt hiszi mindenki hogy ki tudja magát futni...de ő biztos nem számolja,hogy jaj még 5 percig futnom kell :/ beszélgetni is szoktam vele...és megérti :D
2012. júl. 6. 15:22
Én is mindig beszélek hozzá. A múltkor mentünk be az állatorvoshoz és az ajtónál egy öreg nénivel találkoztunk aki egy cicát hozott hordozóban. Elindult befelé, én meg utána és mondom a kutyának hogy "én megyek be előbb" (nem rég van nálam, most tanulja) - erre a néni majdnem vigyázzba állt.:D:D Hasonlóan jártunk az utcán is a múltkor: egy kisfiú jött a kereszteződő járdánál műanyag motorral és rászóltam a kutyára hogy "állj meg", erre a kisgyerek majdnem gatyafékkel, de megállt...:D Nem érdekel, mit gondolnak, én így látom jónak ahelyett, hogy a pórázt ráncigáljam. Jobb ha hanggal kommunikálunk szerintem.
2012. júl. 6. 15:25
8/15 anonim válasza:
Én személy szerint írtó aranyosnak találom, ha valaki beszélgt a kutyusával séta közben :) Mikor volt kutyám, én is folyton dumáltam vele, megdicsértem, elmondtam neki, kb mikorra érünk haza, hogy melyik úton megyünk, stb. Az, hogy kakilásért, futkosásért, pisilésért dicséred meg a kiskutyádat, teljesen normális, sőt, sok tenyésztő direkt ajánlja ezeket.
2012. júl. 6. 15:49
Szerintem nincs abba semmi különös, ha az ember a legjobb barátjához beszél. Én nagyon jónak találom, nagyon bele szoktam merülni a kutyámmal való beszélgetésekbe. Gügyögök, magyarázok, dicsérem...és ha más furcsán néz rám, nem érdekel. Én életem, azt csinálok, amit akarok!
2012. júl. 6. 16:26
Én nem vettem észre, hogy bárki furcsán nézne rám. Az lenne furcsa, ha a gazdi egyáltalán nem szólna a kutyájához, nem?
2012. júl. 6. 16:40
Kapcsolódó kérdések: