Lehet így etetni kutyát?
Reggel és este kap enni, a napi adagja így néz ki: fél napi száraztáp és fél napi konzerv összekeverve.
Jó súlyban van a kutya, semmi baja nincs, csak nem tudom, hogy így lehet-e etetni? Át akarom állítani, hogy csak az egyiket kapja, valami jó minőségűt.
Attól függ milyen táp és milyen konzerv... Prémium vagy szuperprémium esetén tökéletes!
Sajnos a pedigree az nem minőségi eledel. A konzerv 90%-a víz. Tele van ízfokozókkal, azért eszi jóízűen a kutya. De nincs benne semmi tápanyag. Ha konzerv, akkor Happy Dog-nál kezdünk!
Barátnőm kutyusa az orvos elmondása szerint a pedigree és a friskies miatt pusztult el. Ezek a tv-ben reklámozott, közértben, tescoban kapható kaják nem felelnek meg egyetlen kutyusnak sem! Sajnos... Táp: Orijen, Hills, Acana... Ezeket tudom ajánlani. Tudom, hogy drágák sajnos, de érdemes átgondolni, hogy mennyit ér a kutyus élete! Illetve a gyógykezelés sokkal drágább...
Én is kétszer etetek (jó minőségű táppal), nagytestűm van.
Konzervet én nem adnék, ahogy írták 90% víz és tele van mindenféle sz@rral.
Elsőnek meg annyit, hogy a lesz@rabb kaját adod a kutyádnak (Pedigré), ugye tisztában vagy vele?!
Első vagyok.
Ez vált be. Az egyiktől férges lett, a másiktól ment a hasa, a harmadiktól hányt, a nagyratartott Hills táptól hányt és fosott egyszerre szegénykém. Próbáltunk sokféle prémium(nak mondott) konzervet és tápot, egyik sem volt jó neki. Minden kutyánk sokáig élt. Enyém 8 éves lesz, a másik kutyink 12 múlt (rotikról van szó), szóval nem hiszem, hogy annyira szarul lennének etetve. (Azt csak úgy mellékesen említem meg, hogy Ausztriában vesszük a kaját. Fényévekre van az itthon kaphatóaktól)
Minden kutyánál ki kell tapasztalni, hogy mi a jó számára. Az enyém apja is a mienk volt, ő csak Hills tápot kapott, semmi baja nem volt tőle.
hát persze hogy fosott tőle. Gondolom az átállást is 1-2 nap alatt megoldottad :D
Ausztriában is ugyanaz a pedigré van mint itthon elhiheted.
Gondolhatod, hogy fél óra alatt oldottam meg. ;)
Mint említettem minden kutya más, ahogy az emberek is. Neked jó a zöld tea, nekem nem. Te bírod a zsíros kaját, más a lelkét is kif.. tőle. Te kutyád gyomra bírja az x márkát, az enyémé nem. Ki kell tapasztalni, úgyis meglátod, hogy mi a jó neki. Ennyire egyszerű a történet.
Egyszer vegyél kezedbe egy külföldi és egy magyar terméket, majd olvasd el az összetételét.
Kiszálltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!