Befogadok egy kölyök kutyát, mire kell odafigyelnem?
Egy kb 4-5 hónapos juhászkutyusról lenne szó, van kennelünk is az lenne a kérdésem hogy nagy baj lenne ha kinnt tartanánk?
(mármint ebben a hidegben megoldható lenne?) Nappal lehetne a házban, de éjszaka nem mert van itthon egy kismacska, és szerintem szétszednék a házat.. Illetve mire kell odafigyelni a első napokban? ( Régen volt kölyök kutya nálunk..)
Szia!
Kennelben tartással semmi gond nincs, ha van elég mozgástere azért, és egy szigetelt, vízhatlan kutyaház.
Viszont ha nem szeretnéd , hogy benn aludjon, akkor nappalra se tartsd benn, mert nem érti majd, éjszakára miért van bezárva a kennelbe, és egész éjjel ugatni, vonyítani fog.
Legyen a napnak egy-két olyan órája, mikor beviszed, tanítgatod, játszol vele, de aztán vidd ki az udvarra, hadd legyen szabadon, este meg csak csukd rá a kennel ajtaját, és kész.
Üdv.
Ha még kölyök, akkor megszokják egymást a kismacskával, tapasztalat. A házhoz tartozó macskát általában elfogadják, ellenben az idegen macskát ugyanúgy utálják és kergetik továbbra is. A mi kutyánk még az óljába is beengedi a macskát, a táljából is ehet, pedig vérmes egy házőrző. Esetleg nem tudnátok neki éjszakára vackot csinálni az előszobában?
Minél többet legyen veled, melletted, és minél kevesebbet a kennelben. A kennelbe kizárt, nem szocializált kutyák később megbízhatatlanná válnak, akár a gazdájukat is megharapják.
Javaslom ezt a könyvet: ***** Innen ingyen letöltheted. Minél hamarabb olvasd el!
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Ó. Juhászkutyát írtál, én meg automatikusan németjuhászra gondoltam. :-)
Viszont a macskás véleményemet tartom: ha kicsi koruktól együtt vannak, megszokják egymást, de tényleg. A kutya nagyon okos állat, különbséget tud tenni házhoz tartozó cicus és idegen macska között.
Éjszaka szétszednék a házat??
Nem hiszem.
A házban tartott kutyák éjszaka alszanak.
A mieink is, a macskákkal együtt.
(Pedig nem kölyökként szoktak a macskákhoz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!