Más kutyája is ilyen?
Figyelt kérdés
Bent, a ház területén simán elfogadja a jutalomfalatokat, de ha kiviszem a kapun már nem. Ezért odakinn nem is nagyon tudom tanítani. Ez normális?
Mondjuk abból a szempontból jó, hogy senki mástól sem vesz el kaját, de így csődöt mond egy csomó tanítási lehetőség( mondjuk a sétánál).
2010. jan. 14. 16:20
2/7 anonim válasza:
Ha benti kutya akkor azért nem figyel kint mert érzi a szagokat.
3/7 anonim válasza:
A jutalomfalatnál sokkal érdekesebb dolgok vannak odakint, amik elvonják a figyelmét.
4/7 anonim válasza:
Milyen gyakran viszed ki? Kertes házban laksz?
Mielőtt tanítani kezded, alaposan fáraszd le. Sétára pedig vigyél valami extra jutalomfalatot (pl. apróra vágott kolbászdarabkák), úgy jobban fel tudod kelteni az érdeklődését, mint a jól megszokott falattal.
5/7 anonim válasza:
ismerős a helyzet... még kicsi volt érdekelte, de mostmár ha grillcsirke van nálam az sem érdekli lenn:) az enyémet viszont labdával tudom motiválni:)
6/7 A kérdező kommentje:
Kertes házban lakok, és minden nap kiviszem. És majdnem mindig ugyanarra. Próbáltam már virslivel is, de oda se bagózott. Egyébként a kertben is nagyon figyelmes, minden zajra, apró változásra odafigyel, de azért nem foglalkozik vele negyed annyit se, mint kint.
2010. jan. 14. 20:04
7/7 anonim válasza:
Az én kutyám is ilyen volt. Azt találtam ki, hogy versenyzek vele a falatért. Megfogtam a nyakörvét, lekuporodtam, megfeszítettem az izmaimat, mintha vadászatra készülnék és mondtam, h felkészülni, vigyázz, rajt, természetesen ezt is olyan hangon, mintha feszülten várakoznék, h mikor indulhatok el. Amikor elhangzott a rajt, elkezdtem futni, kezemben a falattal. Miután futottam egy darabig eldobtam a kaját, ha nem ért oda időben, rá vetettem magam és elraktam. Ezt nem elég egyszer megcsinálni, eleinte lehet, hogy nem reagál rá, de hamarosan imádni fogja a vadászatot. Fontos, h olyan legyen, mintha tényleg vadásznátok: legyél izgatott, hirtelen váltogasd az irányokat stb. A kajáját csökkentsd a felére egy darabig és mindig séta után etesd, soha ne előtte. Segíthet, ha van veletek egy másik kutya, akire féltékeny és őt is tanítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!