Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szomszédom folyton feljelent...

A szomszédom folyton feljelent és sintérrel fenyeget a kutyáim miatt, mit tehetek? Rámhívhatja - e a sintért önhatalmúlag?

Figyelt kérdés
Kertes házban élek, jelenleg nyolc kutyával. Ezek mindegyike sintértelepről, éhhalál elől stb. mentett kutya. Nem terveztem ennyi kutyát, de így alakult, amikor döntenem kellett, hogy bevállalok - e egy kutyát, vagy hagyom meghalni, hazavittem. A szomszédom az ősidők óta feljelentget mindenféle hülyeség miatt, kb. 20 éve megy ez így, de most eléggé eldurvult a helyzet, mert azzal fenyeget, hogy ha nem csökkentem le a kutyák létszámát kettőre, akkor kihívja a sintért és a rendőrt és elviteti őket. Az önkormányzatnak pedig olyan sintérrel van szerződése, aki ha elviszi, azonnal megöli a kutyákat. Mihez van joga a szomszédomnak? Elvitetheti a kutyáimat? És én hogyan védhetem meg magam, van rá mód? Értelmes véleményeket, tanácsokat, tapasztalatmegosztásokat szeretnék olvasni, aki csak olyasmit írna, hogy "minek kellett ennyi kutyát bevállalni" az inkább ne tegye.Köszönöm.
2014. aug. 16. 08:05
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy nem lehet elvitetni,ha mindegyiknek van érvényes oltása,féregtelenítése,chipje,a tartásuk,állapotuk megfelelő.Az állatvédőrségnél érdeklődj a jogaidról,biztosan kapsz naprakész vãlaszt.Amit tehet a szomszéd,hogy a jegyzőnėl feljelent hangos ugatãs miatt.De ez sem jár azonnali elvitellel.
2014. aug. 16. 19:45
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
Pont úgy vitetheti el a kutyáidat az udvarodból, ahogyan a tévédet a szobádból! Mindkettő a magántulajdonod a saját ingatlanodon belül.
2014. aug. 16. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!