Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SOS Lehet éhen fog halni a...

SOS Lehet éhen fog halni a kutyám?

Figyelt kérdés

egy máltai selyemkutya 11 éves sajnos már nincs sok foga és most az egyik nagyon be van neki gyulladva van hogy csak ül és ok nélkül felvonyít mintha ráléptünk volna stb nagy fájdalmai lehetnek ráment a szemére is begennyesedett nagyon durván elvittük állatorvoshoz adott rá szemcseppet meg valami gyógyszert hogy majd azt szedje hogy lemenjen a gyulladás és majd hétfőn menjünk vissza mert túl soványnak találta hogy altassa de azóta még kevesebb eszik és már kint van az össze csontja pedig már a legpuhább legdrágább sonkát vettük neki de még azt is alig eszi :SS

A gyógyszerrel is kinlódunk mert alig tudjuk beadni neki így mi lesz vele ? el fogja altatni az orvos? nagyon le van gyengülve mert tényleg alig eszik meg olyan kába is kicsit mindig szomorú :((

2014. aug. 15. 17:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ne csak elétedd a tálat, hanem próbáld meg at, hogy az ujjadra teszel akár borsónyi méretú darabkákat, hátha úgy elfogadja. (2. vagyok)
2014. aug. 15. 17:57
 12/21 anonim ***** válasza:
Uccsó, vagyok, 5-ös válasut is én adtam
2014. aug. 15. 17:57
 13/21 anonim ***** válasza:

Az nem lehetséges, h ne üsse ki a doki altatóval a kutyát, csak annyira, h le lehessen fogni, a fogára pedig helyi érzéstelenítőt adni?

De am sürgősen kellene vmi megoldást találni, mert nemcsak h éhezik a kutyus és fájdalmai vannak, hanem az a gyulladás össze-vissza terjedhet a kis szervezetében. Addig is tömjétek antibiotikummal, h ezt megelőzzétek.

2014. aug. 15. 17:58
 14/21 anonim ***** válasza:

Amikor a kutyám bebéziás volt, akkor Nutridrinket adtam neki, az állatorvos mondta.

A vaníliásnak jó íze van.

Gyógyszertárban kapható, nem drága.

[link]

2014. aug. 15. 17:58
 15/21 A kérdező kommentje:

megpróbáljuk ezt a kézből etetést szerintem mert úgy ha mi eszünk valamit és picit lecsípek belőle az elnyammogja

adunk neki antibiotikumot amit az állatorvos írt fel vagy adott

Nem tudom eddig 3 fogát húzták de mind altatásban volt esélyes volt hogy ezt is ki kellesz majd húzni mert már mozgott de azt mondta akkor az orvos hogy még maradhat hát erre meg ez lett a vége...ha akkor tudjuk biztos kihuzattuk volna azt is

2014. aug. 15. 18:01
 16/21 anonim ***** válasza:
79%

Trovet Tápfolyadék (CCL)

TROVET Critical Care Liquid - A Trovet CCL sűrű leveshez hasonló folyadék, nem darabos, így fecskendővel is etethető. Biztosítja a jó minőségű tápanyagokat és a megfelelő folyadékpótlást.

Állatgyógyszertárban kapható

2014. aug. 15. 18:05
 17/21 anonim ***** válasza:
Calopetet, májkrémet nyomjatok a szájába, azt biztosan meg fogja enni.
2014. aug. 15. 22:30
 18/21 A kérdező kommentje:

na mostmér evett úgy ahogy szerintem ment le a gyulladásból is már jó minőségő konzerv kutyakaját ilyen májkrémes jellegű állagúra nyomkodtok aztán azt eszegette meg leette a kezünkről jobban lesz

de halljátok annyi "baj" van vele többet foglalkozunk most vele mint egy kisbabával :S de jobban lesz úgy érzem majd mostmár

amúgy nem sok foga van mostmár nem is tudom ha esetleg elveszti az összes fogát akkor ő már csak pépes dolgokat ehet egész életében vagy mit lehet tenni olyankor?

2014. aug. 15. 23:25
 19/21 anonim ***** válasza:
Speciális állatorvos, fogorvos, szájsebész kell, vidd el ide: [link] , de előtte hívd fel őket. Hozzáértőek, segítenek.
2014. aug. 16. 01:49
 20/21 anonim ***** válasza:

Fog nélkül is fog tudni enni, amiatt ne aggódj. Az enyémnek minden foga megvan, mégsem rág meg szinte semmit. :)

Szóval ha van még gázos foga, előzzétek meg a bajt és húzzanak ki amennyit csak kell.

2014. aug. 16. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!