Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig él egy tenyészkutya?

Meddig él egy tenyészkutya?

Figyelt kérdés
Nem,nem vagyok se tenyésztő,se szapóritó csak érdekel a dolog hogy mondjuk egy kutya aki 4-5 ször ellett az ugyanaddig él mint amelyik egyszer sem?
2014. aug. 15. 14:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
57%
Most írt a Fb-on egy gazdi,hogy egyszer ellett a kutyája,majd méhgyulladása lett.Hiába vitték orvoshoz,nem élte túl.
2014. aug. 15. 16:21
 12/24 anonim ***** válasza:
90%
Mond már a neved hogy hozzád véletlen se vigyem a kutyám, köszi.
2014. aug. 15. 16:27
 13/24 anonim ***** válasza:
Ezt én is akartam már kérni.
2014. aug. 15. 16:30
 14/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Én csak kiváncsiságból kérdeztem nem kéne itt szétkapni egymást :D
2014. aug. 15. 16:51
 15/24 anonim ***** válasza:
89%

Kedves leendő állatorvos válaszoló! Mivel tudod alátámasztani azon állításodat, hogy a párosodás/ellés megelőzi a pyometrát? Szívesen olvasnék bármilyen hiteles kutatást vagy tudományos magyarázatot ezzel kapcsolatban. Ez egy marhaság egyébként, én is rengeteg tenyészkutyát ismerek, akiknél kialakult a gennyes méhgyulladás, holott volt tőlük alom.

A kérdésre válaszolva, igen, leterheli a kutyát egy alom felnevelése, de ha hozzáértő kezekben van, megfelelően táplálva és gondozva, akkor 3-4 alom jelentősen nem befolyásolja a kutya élettartamát. Természetesen a kockázat mindig adott a vemhesség és az ellés során, szóval bármikor felléphet olyan komplikáció, ami során elpusztul vagy sérül a szuka. Ha túl sokszor hoznak le almot egy szukától, nem megfelelően van táplálva, nincsen neki nyugalom biztosítva a kölyköktől, akkor az nagyon le tudja őket strapálni.

2014. aug. 15. 17:07
 16/24 anonim ***** válasza:
67%

Érdekes én is úgy tudtam mint amit a 6 os ír. Egyszer az állatorvosunktól, hogy ivartalanítsuk a szukánkat mert ha sok tüzelést kihagyva sem lesz vemhes akkor nagyobb eséllyel kap gennyes méhgyulladást. Valamint nem rég rádióban halottam egy dokit aki azt mondta hogy ha a kan kutya sokat van tüzelő szukák közelében és nem tud közösülni velük akkor az inger hatására nagyobb eséllyel lesz prosztata gyulladása.

De kicsit utána keresgéltem a neten is ezt találtam:

"A gennyes méhgyulladás kialakulásának okai

Olyan, főleg idősebb szuka kutyáknál fordul elő, amelyek nincsenek ivartalanítva. A rendszeres ivarzás során mindig felépül a méh belhártyája, ez a felépülés és a nyálkahártya elvékonyodása félévente zajlik. Ha nincs termékenyülés, nincsenek kölykök, nem ürül ki a felszaporodott nyálkahártya, így elöregszik, apró ciszták alakulnak ki benne. A méh immunrendszere is legyengül a szövetek elöregedésével, és sokkal fogékonyabbá válik a fertőzésekre. A befertőződött méhnyálkahártya termeli a nagy mennyiségű gennyet."

2014. aug. 16. 17:30
 17/24 Imola Ágnes ***** válasza:
Ugyan már... az a válaszoló, aki álítólag állatorvos lesz, soha nem lesz az, csak ezzel akarja alátámasztani az idióta hozzászólását... nyugi ezzel a hozzáállással 2 hét után repülne az állatorvosiról....bár nem hiszem, hogy bejút...
2014. aug. 18. 11:20
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
16 os köszönöm szépen leírtad! De én amúgy sem magyarázkodnék mert itt olyan ferde gondolkodásmódú emberek vannak hogy kár itt bár kit is bármiről meggyőzni. Az persze nem tetszik senkinek hogy a másik jobban tud valamit nála. Az meg hogy állatorvos leszek tetszik nem tetszik befog következni. De persze én azt mondom mindenki ivartalanítson hiszen akkor én miből fogok megélni?
2014. aug. 18. 16:29
 19/24 anonim ***** válasza:
Nyilván az Állatorvosi Kamara is ferde gondolkodású,nem?Akkor miért is akarsz tanulni tőlük?
2014. aug. 18. 16:43
 20/24 anonim ***** válasza:
bővül a -leszarják az állatokat csak a pénzre hajtanak-"állatorvosok" csoportja.
2014. aug. 18. 16:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!