Amstaff kutyám megölt egy kutyát. Miért tehete? A többi lennt
Szerintem ez totálisan várható viselkedés volt az amstafftól az adott helyzetben. Szerencsétlen kutya majd felrobban az energiától, négy hónapja alig történik vele valami, alig tudja kiélni a mozgásigényét és a jack russel még szekálta is. És azért az amstaff viadorkutyáktól származik, akármennyire is kiállítási fajta. Természetes adottsága, hogy agresszívabban reagál a más kutyákkal való konfliktusokra, mint egy átlagos fajta(kivéve persze ha jól megnevelik). Sokkal nagyobb szüksége van a megfelelő szocializációra, ami itt magasról le volt tojva.
Ha egyszer majd normális élete lesz annak a kutyának elég mozgással, meg átesik némi kutyasulin, akkor valószínűleg problémamentes életet élhet a továbbiakban. Nem a kutyában van a hiba, hanem az elcseszett tartási körülményekben.
A nincsenek leszarva és a négy hónapja állandó jelleggel kennelben van hogy jön össze?
Egy kutyától akkor lehet elvárni, hogy normálisan viselkedjen, ha az igényei ki vannak elégítve. Egy fiatal amstaff igényeit nem elégíti ki az, hogy egy 100 nm-es területen a világtól elzárva él, ahonnan hetente egyszer szabadul csak ki. Ez a gond. Remélem, hogy minél előbb elköltöztök és átgondolod a kutyád tartási körülményeit, nevelését és kutyaiskolába is fogod vinni, mert ez a négy hónap biztosan nem múlik el nyom nélkül. Annak a kutyának napi foglalkozásra, nevelésre, tanításra, emberek és kutyák közelségére van szüksége és akkor majd kell azon aggódni hogy kinyírja-e azt a kutyát, amivel éppen összetalálkozik.
Ha ott vagy, akkor miért nem tudod kivinni őket legalább naponta 1-szer 2 órára sétálni, illetve naponta felügyelettel miért nem lehetnek kint, amikor a többi kutya-gyerek el van zárva???
Sajna sok kutya látszólag nyugodtan él ilyen körülmények közt...de a Tietek ezt nem bírja láthatóan...Egyedfüggő, hogy a hely-foglalkozás hiány, hergelés hatására melyik hogyan reagál...
A kérdésed is alapvetően hibás. Kb így kellene kinéznie:
Amstaff kutyám megölt egy kutyát. Mit basztam el? vagy
Amstaff kutyám megölt egy kutyát. Miért vagyok akkora balf@asz, hogy olyan kutyát veszek amihez nem értek?
esetleg
Amstaff kutyám megölt egy kutyát. Hol tudnám az összes meglévő kutyámat jobb kezekbe adni?
Szerintem próbálj keresni gazdát az összes kutyádnak, a közös érdeketekben. Heti egy sétától a legstabilabb idegrendszerű amstaff is megbolondulna, szóval ne a tenyésztőben keresd a hibát te szerencsétlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!