Az alábbiakban felsorolt kutyafajták mennyire kedvesek, család centrikusak? (fajták a leírásba)
Léci tegyétek család centrikusság és kedvesség sorrendbe ezeket:
-Újfundlandi
-Kuvasz
-Leonbergi
-Bernáthegyi
-Tibeti masztiff
1, újfundlandi, bernáthegyi, leonbergi - ezek a kutyák manapság már csak óriási cuki díszek inkább, ezt nem sértésből mondom, nekünk is volt újfundlandi, egy rettentően békés teremtés volt.
2, kuvasz, tibeti masztiff
Igen, minden kutya normális ha jól nevelik, de a származását senki sem tudja legyőzni. Utóbbi két kutya igenis kemény munkakutya. Szeretik a gazdájukat, de domináns, kemény, önálló, egygazdás fajták. Meg lehet őket tanítani, hogy eltűrjék amikor a gyerek a fejükön lovagol meg minden, de alapvetően nem erre valók, miért kényszerítsük? A szűk lakótársakon kívül (azért nem mondok családot, mert egy család nem feltétlen él együtt) pedig biztos, hogy nem lesznek kedvesek. Arról nem is beszélve, hogy a masztiff igencsak drága is lehet.
Az, hogy kedves, az egyáltalán nem fajtafüggő! Ezért sem lehet erre válaszolni! Láttam én már idegbajos vizslát, aki harapott, és láttam mézeskalács rottweilert. A vizsla kerti dísz volt és nem törődtek vele, a roti pedig a lakásba bemehetett és folyton a gazdija mellett volt, mindenhová vitte. És ez a lényeg. Tudod, milyen sorba tudnám állítani ezeket? Melyik a könnyebben kezelhető fajta és melyik a keményebb.
Könnyebben kezelhető:
Újfoundlandi, Leonbergi, Bernáthegyi
Kemény: Kuvasz, Tibeti masztiff.
Emiatt ha kezdő kutyás lennél, ne a két utolsót válaszd.
Nem első kutya lenne :) csak majd ha külön költözök szeretnék egy kutyát, de nekem inkább a nagytestűek jönnek be és a nagy szőrűek.
Oké akkor a két keményet leveszem a listáról. De amúgy nem dísznek használnám, mert egy kutya nem TK-s bemutatókra való, hanem szeretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!