Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hol lehet ilyen nagykörvet...

Hol lehet ilyen nagykörvet venni (plusz hozzávalókat? )

Figyelt kérdés
Van egy puli-spániel keverék kutyám és átmászik a kerítésen . Sehogy nem tudom leszoktatni róla. Hallottam egy olyan nyakörvről ami megcsípi ,ha átmegy azon a határon ahova leástuk a nyakörvhöz tartozó érzékelőket. Ha valaki asznál ilyt akkor bevált neki, és hol lehet ilyet kapni ?

#szökés #nyakörv . kutya
2014. aug. 12. 15:13
 1/9 A kérdező kommentje:
Bocsánat , elírtam a fő kérdésnél: nyakörvet
2014. aug. 12. 15:14
 2/9 Andizsuzsi ***** válasza:
láthatatlan kerítés néven megtalálod a neten
2014. aug. 12. 15:16
 3/9 anonim ***** válasza:

nagyszőrű kutyáknál annyira nem hatásos. És szerintem drága is. Max. esztétikus a kert szempontjából, a kutyán meg ott egy batár nagy doboz meg egy nyakörv. Ami ha felakad valahol, akkor jó ha csak leszakad.

De amúgy használhatóságát tekintve rövid szőrű kutyáknak tökéletes a mászás megszüntetésére.

De villanypásztorozhatod is. Kerítés elé 2 sorban egy pulinak már bőven elég.

2014. aug. 12. 15:19
 4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a gyors válaszokat . De még véleményeket kérnék :)
2014. aug. 12. 15:26
 5/9 sippara ***** válasza:
100%
Mondjuk lehetne ivartalanítani, rendszeresen sétáltatni, nevelni, fárasztani, kerítést magasítani... nyilván meg***atni árammal sokkal egyszerűbb :)
2014. aug. 12. 15:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Kerítés tetejére befelé dőlő drótháló.

De kérdés, eddig hogy próbáltad leszoktatni? Sétál eleget a kutya? Van kutyatársasága, játszópajtása? Mennyit és mit foglalkozol vele? Ivaros?

2014. aug. 12. 17:28
 7/9 anonim ***** válasza:

Egyik ismerősömnek a vizslája volt szökős.Pedig rengeteget fárasztották a kutyát,hétvégente kirándulások (aktív család) plussz kutyasuli.Mégis ahogy nyílt a kapu ajtó kiszökött.(két kapu ajtó van náluk)

Vettek ilyen láthatatlan kerítést.Tárva nyitva lehetett a kapu a kutya már nem ment ki,ahogy kitette a fejét a kapun már csípte is meg a nyakörv, ismim szerint 4x próbálkozott egy nap a kutya szökéssel.Utána nem.

Viszont hátránya az,hogy amikor viszik sétálni a kutya nem akar a kapun kimenni,mert csóri azt hiszi,hogy rajta van még a nyakörv és megfogja csípni.Így mindig húzni kell egy kicsit a kapunál.

2014. aug. 12. 18:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ennek a fenti helyzetnek az elkerülésére jó megoldás lehet ("lehet", mert sosem próbáltam), hogy az első napot rászánja a gazdi arra, hogy a kutyát nyitott kaupnál tiltja arról, hogy kimenjen. Így a kutya megtanulja, hogy nem szabad és érteni fogja a csípést (azért csíp meg ez a vacak nyakörv, mert a gazdám mondta, hogy nem szabad kimenni). Viszont emellé azt is gyakorolnám, hogy levenném/kikapcsolnám és hosszú pórázon hívnám kifelé a kutyát. Így megtanulná, hogy ha hívják, akkor nem kell félnie, minden más esetben pedig tilos kimenni.
2014. aug. 13. 07:22
 9/9 A kérdező kommentje:

az utolsónak : ki fogom próbálni ha veszünk :)

A többieknek : eleget foglalkozok vele nap 1x séta kb 1 órás szokott lenne. Ha sétálni nem megyek vele akkor biciklire pattanok és ugy futtatom . Játaszótársa van ,mert az anyukája is nálunk van . De bármikor kilépek a kapn átmászik a kerítésen és jön utánam , és ezt szeretnénk elkerülni mert attól félek hogy el fogják ütni :(

2014. aug. 13. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!