Akik fajtatiszta kutyakölyköket kéregetnek ingyen az interneten milyen felindulásból teszik? Van olyan aki bedől ezeknek a szövegeknek?
Nem feltétlenül szaporítani akarják.
És egyébként egy életért pénzt kérni undorító.
Azért is kereshetnek kifejezetten szukát, mert kezesebb, könnyebben kezelhető , mint egy kan. De lehet más oka is. Biztos van olyan, aki szaporítani akarja.
Az szerintem nem baj, ha ingyen akar vki egy fajtiszta kutyát. Tk. nélkül miért ne lehetne olcsóbban, vagy ingyen oda adni egy kiskutyát. Egy tenyésztőnek pl., akinek olyan kiskutyája van, ami "hibás". Tenyésztésre, kiállításra alkalmatlan. Inkább elaltatja némelyik... Adja oda úgy, hogy ivartalanítási kötelezettséget kér a leendő gazditól.
És azért , mert nincs pl. több tízezer forintja egy kutyára, még el tudja tartani.
Szerintem is kemény dolog ekkora pénzeket elkérni egy kutya életéért. Tök mind1, hogy tenyésztő vagy nem az illető.... Aránytalanul nagy árakat kérnek el egy kutyáért.
De miért is zavar ez vkit? Ennél nagyobb bajok is vannak...
Engem is.
Kedves utolsó, lehet undorító dolog pénzt kérni egy életért, de gondolom, akkor fogalmad sincs a tenyésztésről. Tudod, mennyi költséggel jár lehozni egy almot és nevelni 8-10 hetes korig? Ha tudnád, rögtön rájönnél, hogy ennek tükrében egy kiskutyáért 100 ezer forint nem pénz. És így normális tenyésztő nem is keres rajta. Meg akkor az is undorító, ha szeretnék egy papagájt, hörcsögöt vagy lovat, azt is pénzért adják. Nem, ez nem erről szól. De ha ilyen mártírnak érzed magad, akkor legyél tenyésztő, vidd a kutyáidat tenyészszemlére, kiállításra, szűresd a betegségekre, etesd őket minőségi táppal, fizesd a MEOE tagságot, fedeztetési jegy, alombejelentő, maga a fedeztetés, oltások, féreghajtás, spot-on, törzskönyveztetés, folyamatos állatorvosi ellenőrzés stb., s ha még mindig drágának találod a könyök árát, akkor no comment. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!