Mennyi mozgásra van szüksége egy Sheltie kutyának? Panelben nem lehet tartani ugye?
Szia!
Ki mondott ekkora marhaságot?
Collie-t, sheltie-t is lehet panelban tartani,
de reggel és este is legalább 1 órát kell vele foglakozni, vagy napi egyszer 2 órát,és napközben is azért le kell vinni, pisi, kaki.
A foglakozáson a lemozgatást, futtatást, labdázást értem.
Üdv.
Általában sokra, mint minden lelkileg-testileg egészséges kutyának. De ez elsősorban az adott egyedtől is függ.
Lehet panelban tartani, de napi min. 3 sétára van szüksége, amiből legalább egy legyen hosszú és fárasztó (játék, tanulás, találkozás más kutyákkal).
Minél többször tudod levinni és minél hosszabb időre, annál jobb a kutyának (persze rendszerűen, nem össze-vissza, hogy egyik nap 6x, másik nap 2x).
Én a négy sétát kettő hosszúval tartom ideálisnak, szerintem a három - már csak ürítés szempontjából is - kicsit kevésnek tűnik.
kb 2 óra futkosás más kuytákkal vagy a gazdival labda játék kb fél óra "agy torna" (tanítás) és + pisi , kaki napi 3-szor (felnőtt korában ) kölyök korában többször eleinte két óránként :S sok sikert
remek fajta (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!