Kicsit csalódott vagyok, a többi kutyaiskola is ilyen "gagyi"?
Elmentem egy kutyasuliba, az elméleti rész amit átadott a kiképző érdekes és részben hasznos volt, kb. 20% volt amit én még nem "tudtam". De nem is ez a lényeg...
Az ott lévő kiképzők kutyái közül az egyiknek be nem állt a szája, folyamatosan ugatott csak úgy és ez láthatóan olyan kutyákat is idegesített, akikkel épp foglalkoztak egy kicsit távolabb, senki nem szólt rá. A kutyaiskola meg csak egy körbekerített "telek", mindenhol burjánzik a gaz, mindenhol hangyabolyok, darazsak, a tálakban mocskos víz... Már nem tudtam hova menjünk, minden tele volt centiméteres hangyákkal :/
Az ott dolgozók meg rám se hederítettek (hány órára jöttem, nem-e akarom megitatni meg a kutyát VALAHOL, stb).
Belegondolok, hogy a tanfolyam itt is 40 000 körül van és kicsit ledöbbenek. Tudom, hogy a kutyám magasról kakil a gazra meg a darazsakra (illetve pont, hogy bekapdosná őket), nekem viszont teljesen hazavágta az igénytelen környezet a hangulatomat...
Mi olyanba jártunk oviba, ahol a kiképző kutyája terelőkutya volt és folyamatosan terelgette, csipkedte a kölyköket. Ha rászólt a kiképző kb egy percig nyugton volt aztán újra kezdte.
De a másik oktató az nagyon profi volt. De nem mertem megkockáztatni, hogy a suliba kifogjuk a terelő kutyásat, így inkább máshova vittem suliba...
A gond az, hogy a kiképzők között is nagy különbségek vannak, még egy sulin belül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!