Szerintetek egy keverék kutya valóban ragaszkodóbb egy fajtisztánál?
Ez nem igaz. Vagyis nem fajtafüggő a dolog. Általában azokra szokták ezt mondani, akik menhelyes, gyepis kutyák, akik már megélték a rosszat, így talán valamivel jobban értékelik a jót, ha lehet ezt így mondani... De persze ez olyan tessék-lássék dolog, én nem vagyok benne biztos, hogy ez így van.
A ragaszkodás inkább függ attól, hogy hogyan bánsz az adott kutyával, mintsem a fajtája.
Baromság. Úgy van ahogy az első írta. De mivel egy keverék menhelyről vagy utcáról befogadott kutya megtapasztalta a rosszat, ez abba is átforulhat, hogy képtelen elfogadni a jót, és nem fogadja el a gazdáját, félénk lesz.
A Retrieverek nagyon ragaszkodóak, hidd el lehet hogy jobban fog hozzád majd ragaszkodni, mint bármelyik keverkék. :)
1-es vagyok.
Persze, olyan téren fajtafüggő a dolog, hogy egy golden mondjuk ragaszkodóbb, mint egy kaukázusi. Na de ugye az se mindegy, hogy kinek mit jelent a ragaszkodás!? Mert pl. én rosszul vagyok attól, hogy az ilyen goldenek, meg labradorok, meg vizslák szinte mindenkihez odamennek, akkor is ha idegenek, míg egy kaukázusi mondjuk lehet nincs folyton úgymond a fenekedben, de sokkal inkább a "te kutyád", hozzád ragaszkodik, nem megy oda senkihez haverkodni. Szóval az se mindegy, hogy kinek mit jelent, ki mit szeret jobban, hogy fejezze ki a kutya a ragaszkodását :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!