Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Legálisan lehet tartani farkast?

Legálisan lehet tartani farkast?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy legálisan lehet tartani farkast az otthonomban, házam udvarán ?

Természetesen születésétől kezdve én nevelném fel.

2014. aug. 8. 14:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben megpróbálnék ideiglenes befogadóként egy husky keveréket magamhoz venni egy menhelyről, alapítványtól. Eljárnék vele kutyasuliba, nevelném, aztán ha úgy látom, hogy nagyon jól kijövünk, akkor örökbe fogadnám. Ha nem, akkor legalább egy új gazdinak könnyebb dolga lesz vele, és a kutya sem élt rácsok közt legalább.

De te csak akkor vágj ilyesmibe, ha van kutyasuli a környéken, minden családtag beleegyezett, nincsenek háziállatok és tudjátok tartani a kutyát a gazdisodásig! Még ilyen fontos, hogy el tudd őt engedni, ha nem passzoltok össze, akkor is, ha küllemre nagyon tetszik! Nehéz ám...

Farkas küllemű ebek pl. a husky-k és keverékeik:

[link]

Vagy pl. ez az idős skót juhász keverék is elég farkasos, nem is lenne annyi gond vele, mint egy energiabomba fiatal kutyával, megérdemelne egy gazdát az utolsó éveire:

[link]

De ha van a közelben menhely, érdemes kinézni, mert nem minden kutyát raknak ki a netre. A facebook-oldalukat is megnézheted.

2014. aug. 8. 15:45
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehet,de engedéllyel.A kennel ,kifutó speciális megépítése meg egy kisebb vagyon.
2014. aug. 8. 16:21
 13/18 anonim ***** válasza:
15%
Vegyél cseh farkaskutyát! Még az is iszonyatosan kemény dió lesz, de legalább nem fog felfalni téged. A farkas nem alkalmas az emberrel való közös életre, csak azért mert szép, viselkedni nem fog úgy ahogy neked jó.
2014. aug. 8. 16:22
 14/18 anonim ***** válasza:
88%
Ennyi tudatossággal szerintem senki ne vegyen cseh farkast, de még csivavát se...
2014. aug. 8. 16:30
 15/18 anonim ***** válasza:
Nyilván ne legyen se farkasa, se farkaskutyája, de ha már mindenáron akar egy olyan állatot ami úgy néz ki mint egy farkas, legalább akkor rá hasonlító kutyát vegyen. Leírtam hogy az sem pite, nem tudom miért kellett lepontozni.
2014. aug. 9. 08:07
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert ha azzal jött volna ide a kérdező, hogy neki kell egy cseh farkas, akkor azonnal le lett volna hurrogva, de így, hogy azzal kezdte, hogy farkast akar, rögtön mennek neki a cseh farkasos ajánlgatások, holott semmivel sem alkalmasabb rá, mint akárki más, aki ide jön kérdezősködni. És ha legközelebb azzal jön, hogy de neki alien kell a hátsó kertbe, akkor már jó lesz a farkas is, vagy hogy megy ez? Nem, ne legyen cseh farkasa se, még mondjuk legalább tizenöt évig, amíg elég tapasztalatot nem szerez más fajtákkal ahhoz, hogy ne kelljen ide jönnie ilyeneket megkérdezni.
2014. aug. 9. 09:00
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
lehetni lehet, de nem ajánlom, mert a farkas vadállat és nem háziállat. Én a Kárpátokban nőttem fel, és még gyerekként találtunk egy kicsi farkast az erdőben, haza vittük és felneveltük. Hogy is mondjam, soha nem lett olyan mint egy kutya, mindig távolság tartó volt és mintha félt volna tőlünk, pedig soha nem bántottuk, vadállat, az ösztön benne van és azt nem tudtuk kinevelni belőle. Nem városban és nem is faluban laktunk, hanem a hegyekben, mivel apám ott dolgozott. A lényeg hogy egy este mentem a farkasnak vacsorát vinni, egy pillanatra nem figyeltem oda és kiszaladt, elindult a hegyen felfelé, mivel több napja esett az eső szinte megállás nélkül, a Jeep nem tudott felmenni az erdőben, így gyalog indultunk el utánna sötétben faterrel, hajnal 2-re értük fel az ormokra, több falka is élt azon a részen, az egyik megtámadhatta, mert már meghalt mire megtaláltuk. Emberek között nőtt fel, nem tudta megvédeni magát, és a farkas ha látja hogy a másik gyengébb és nem tartozik a falkába, megtámadják többen is. Lekellet hozni a tetemet mert fent nem tudtuk eltemetni, pont ezért soha nem nevelnék többet vadállatot, mert többet ártok vele, nekik az erdő a hazájuk.
2014. aug. 13. 20:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Érdemes megnézni megint a belinkelt allatok.info-t, mert a napokban egy csomó husky és keverékük került fel. Kiemelnék két farkas jellegűt:

[link]

[link]

2014. aug. 19. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!