3 hónapos kölyök kutyámnak ma reggel óta hasmenése van eddig kétszer, a második székletében vér is volt, de nem sok. Nagy baj van?
Hívtam az állatorvost azonnal, de csak egy családtagjával tudtam beszélni,és ő azt mondta, hogy holnap reggel ér csak haza a doki. :(
Vidéken(tanyán) élünk, az autót a párom elvitte mert dolgozik vele.
Meg vagyok ijedve nagyon!
De leírom az előzményeket, hátha valaki tud segíteni holnap reggelig.
Kedden hoztunk egy 3 hónapos kölyök kutyát egy ismerősünktől, aznap elvittük orvoshoz, ellenőriztettük. Átnézte az oltási könyvet,mindent rendben talált.
De viszont a táp amit kaptam a kutyával együtt olyan kevés volt, hogy tegnap reggel elfogyott.Arkwrights nevű táppal etetett, az első két napon normális széklete volt.Probáltam ezt a fajta tápot venni, de egyszerűen sehol nem kaptam, így vettem egy kicsi csomagos Purina pro plant kölykök kutyáknak, a méretére valót, tegnap esti széklete hígabb volt már, de ma reggeli kétszeri piszka hasmenés. Én a tápváltásra gyanakszom, hogy nem volt átmeneti váltás. De a netet bújva olvastam parvo, meg bélfertőzésről is, a vér miatt. De nem látom, hogy bágyadt lenne, csak éhes, mert nem mertem adni neki az új eleségéből. Mit adhatok neki enni, mert éhes?
Németjuhász jellegű...
Nagyon aggódom, mert kedves kis jószág. Holnap reggel visszük a dokihoz mindenképpen.
Nem látom bágyadtnak,csak éhesnek. Mit adhatok neki enni?
Lehet csak a pörkölt szaftot nézted vérnek. Én egyszer majdnem szívrohamot kaptam, mert a kutya pirosat pisilt. Aztán rájöttem, hogy előtte rágcsált meg egy céklát...
A gomba nem kutyának való, de a pörköltszaft sem. A hagymát nem tudják emészteni, pici kutyának simán lehet hasmenése, hányása tőle. Ha jó a közérzete, akkor rizst főtt husit adjál neki. Ha a széklete rendeződik, akkor jöhet a táp is. A parvo-tól nagyon levert lenne, a bélgyulladástól is.
Azért ha eléred a dokit és úgy érzed nézesd meg.
Ma délelőtt elmentünk az állatorvoshoz, pedig tegnap este már normális volt a széklete, biztos ami biztos alapon.
Az orvos szerint gyomor rontása volt a gomba pörkölt miatt, szegény nagyikám nagyon sírt, hogy ő most beteggé tette a kutyát, de megígérte hogy inkább nem eteti meg, csak ha mi kérjük meg rá.
Köszönöm mindenki válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!