Mikor fogja végigbírni az éjszakát?
Van egy 4-5 hónapos nagytestű kutyám. Napközben ha 4 óránként kiengedem, nincsen vele semmi gond, de ha 4-nél több órára elmegyek itthonról vagy este ha lefekszek, reggelre mindig bepisil.
Általában hajnalban is kiengedem, ilyenkor minden rendben van reggelig, de nem mindig hallom, hogy ki akar menni, pedig szól.
Mikor fogja már végigbírni az éjszakát?
Napirender kell kidolgoznod. Ha pontosan van etetve és elégszer van sétáltatva, akkor a kutyák nagy többsége ,,kibírja˝ az éjszakát.
De ha súlyosnak látod a helyzetet, akkor ajánlott megnézetni dokival, nehogy valami baj legyen.
Naponta 3x kap enni:
7 óra
14 óra
20 óra
A napi adagja van 3 felé osztva.
Minőségi száraz tápot eszik, nem kövér, víz mindig van előtte.
Etetés előtt mindig a kertben van 30-60 percet, de ha jó az idő, akkor órákat kint van.
Sötétben, hidegben nem merem kint hagyni, de min. 30 perc mindig megvan és szoktam látni, hogy elvégzi a dolgát.
Csak a pisivel van probléma idebent.
Kaja után kb. 2 órával is mindig kiengedem.
Nem tudom enni idős kutyánál mennyi a normális, mármint az az idő amíg vissza tudja tartani.
Ha a doki megnézi, mit nézzen?
Nem lesz baja, ha egész este nem iszik?
Olyan 22 körül szoktam lefeküdni és 8-kor kelek.
Köszönöm!
Nem is az, hogy fárasztó takarítani, inkább kb. 3 órával a tervezettnél hamarabb felkelni és ha nem hallom, akkor reggel a lelkiismeret furdalás, hogy órák óta a nedves pléden fekszik (Ketrecben van, ha nem vagyok itthon és éjszaka is, ezért ázik el szegénykém).
Felfázni mondjuk nem fog, mert meleg van, csak gondolom kényelmetlen neki. :(
És ilyenkor megfordul a fejemben, hogy tényleg nem tuda volna még kb. 3 órát tartani?
De akkor ez normális? Mármint még a szervezete nincs kész több órára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!