Ha születtek kiskutyáim akkor mennyiért és kinek tudom eladni? Legálisan!
Amúgy mint írtam az unoka testvérem kutyáiról van szó... És a kicsik és a szülők is törzskönyvesek. Én arra írtam, hogy a szülők törzskönyvesek, hogy épp ezért nem lehetnek a kicsik keverékek... De mindegy is, mert az egyik kedves válaszolótól megkaptam a választ... Tehát eladni a kutyákat NEM ILLEGÁLIS (!!!), ha valaki nem olvasta volna e választ, most tegye meg:
"Nem akarok még nagyobb vitát. És nem érdekel, hogy mennyire kamu a kérdés.
1. Tk-el akkor tudod eladni, ha a szülők rendelkeznek a fajta klub által előírt minősítésekkel (tenyész szemle, esetleg munkavizsga, kiállítási minősítés). Ha ezek nincsenek meg, akkor nem tk-ezik a kicsiket.
2. Nem kell hozzá semmilyen engedély, amennyiben nem rendszeres tevékenységről van szó. Nem illegális lehozni évente egy almot.
3. Az adóhatóság felé akkor kell jelenteni, ha a bevételed meghaladja a 200 ezret, alatta bevallás sem szükséges
4. Ha meghaladja a 200 ezret a bevétel és ez minden évben jelentkezik, akkor lehet kérni magánszemélyes adószámot és így lehet számlát adni a vevőknek.
Ha valakinek van főállása, akár tanulói jogviszonya, úgy csak a 16 % szja terheli, ha nincs akkor 27 % járulékot is kell fizetni a bevétel után.
5. Egyáltalán nem illegális ma még, ha nincs bejelentett kennelje valakinek, a törvényi feltétel, hogy a szülők egészségesek legyenek. Meg kell csináltatni a szülőknek a fajtánál előírt szűréseket."
A kulcsszavaid: labrador ,
retriever , németjuhász , valahol azt írod, h ritka fajta... Megtudhatnánk, melyik ez a ritka fajta?
Mivel az is a kerdesed, hogy MENNYIERT tudod eladni oket, igy igenis, hogy a fajta nagyon fontos!
Mivel pont emiatt lehet nagy a kulonbseg: egy olyan fajtat, ami epp' nem divatos, nem tul keresett, de egyaltalan nem keves tenyesztoje van az orszagban, mondjuk megvehetsz mar 50ezerert, egy nagyon ritka fajtat meg lehet 2-300 ezerert.
Termeszetesen itt ugyanolyan feltetelekre gondolok: tk-s, tenyeszszsemles, szurt szuloktol lehozott torzskonyves kutyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!