Ha születtek kiskutyáim akkor mennyiért és kinek tudom eladni? Legálisan!
Kinek?
A tudatlan vevőknek,kinek másnak?
Mennyiért?
oltás és chip árát kérd el az reális, amúgy 6 hetesen első oltás, 8 hetesen második oltás + chip. 8 hetesen lehet törvényileg eladni a kölyköket.
Első oltás 3500-5300 ft/kutya
Második oltás 3500-5300 ft/ kutya + chip 3500-4 ezer ft
mondjuk 5 kutya esetén 3500 ft-os oltással(2x),chippel = 52500 ft / 5= 10500 ft/ kutya vagyis ennyit kérhetsz a kölykökért.
Viszont ez persze a legolcsóbb oltás és chip.
Ha olyan a doki és nem 3500 ft az oltás hanem több akkor szerintem te is kitudod számolni,hogy mennyi.
Nem akarok még nagyobb vitát. És nem érdekel, hogy mennyire kamu a kérdés.
1. Tk-el akkor tudod eladni, ha a szülők rendelkeznek a fajta klub által előírt minősítésekkel (tenyész szemle, esetleg munkavizsga, kiállítási minősítés). Ha ezek nincsenek meg, akkor nem tk-ezik a kicsiket.
2. Nem kell hozzá semmilyen engedély, amennyiben nem rendszeres tevékenységről van szó. Nem illegális lehozni évente egy almot.
3. Az adóhatóság felé akkor kell jelenteni, ha a bevételed meghaladja a 200 ezret, alatta bevallás sem szükséges
4. Ha meghaladja a 200 ezret a bevétel és ez minden évben jelentkezik, akkor lehet kérni magánszemélyes adószámot és így lehet számlát adni a vevőknek.
Ha valakinek van főállása, akár tanulói jogviszonya, úgy csak a 16 % szja terheli, ha nincs akkor 27 % járulékot is kell fizetni a bevétel után.
5. Egyáltalán nem illegális ma még, ha nincs bejelentett kennelje valakinek, a törvényi feltétel, hogy a szülők egészségesek legyenek. Meg kell csináltatni a szülőknek a fajtánál előírt szűréseket.
Egyébként meg ennyi undorító, rosszindulatú hozzászólót! Komolyan nevetséges. Semmit sem tudtok és rögtön dobálóztok itt azzal a nagy szaporító szóval.. Gratulálok.. Valószínű, hogy egy szaporítónak az első dolga az lesz, hogy gyakorikérdéseken megkérdezi, mennyiért adja el a kutyáit.. Ő nyilván minél drágábban fogja eladni!! Térjünk vissza, honnan a fenéből veszitek le ennyiből, hogy szaporító? Mi van akkor ha szeretné, hogy a kutyáinak legyen kölyke?? Az is lehet, hogy ez után valamelyiket ivartalanítani fogja majd.
Az egyetlen dolog a kérdésben, ami nekem sem tetszik, az a legális szó, nyilván sokakat ez zavart meg, én inkább úgy fogalmaznám, reális. Ha valamiért kölyköket szeretne valaki eladni, az oltások, féreghajtó, chip árát nyugodtan elkérheti akkor is, ha nem tenyésztő. A kérdező valószínűleg erre volt kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!