Mi a különbség a korcs és a keverék között?
nagy különbség van közötte!
Korcs: Kettőnél több kutyafajtából áll. pl.: dobermann-rottweiler szuka és puli-pincsi kan kutya kölyke (4 fajtából tevődik össze!)
Keverék:Kettő kutyafajtának az ösztöne van benne, pl.: kaukázusi juhászkutya szuka és rottweiler kan kölyke.
Fajtiszta: 1 kutyafajtából áll
Kan: rottweiler, Szuka: rottweiler s ennek a kölyke is rottweiler
korcs:utcai több generációs mindenféle kutyafajta keveréke
Keverék:két különböző kutyafajta keveréke
nem értem miért olyan degradáló a korcs kifejezés. én a saját kutyámra is azt mondom hogy korcs, ha kérdezik. nem azért mert nem szeretem, meg lesajnálom. hanem egyszerűen annyira az "utca gyermeke" hogy ez úgy érzem jobban meghatározza a "fajtáját" :)
és még csak nem is csúnyácska, ütött-kopott menhelyi kutyus. nagyon szép, jól tanítható. problémásan került hozzám, de rengeteget foglalkozom vele és szépen fejlődünk mindketten. szóval az én olvasatomban a korcs pontosan azt jelenti amit már előttem is leírtak: "nagyon keverék"
Bocsi, hogy lexikon lett, de itt az igazság
Egy fajtatiszta németjuhász és egy szibériai husky kölyke keverék. Ha ennek a keveréknek egy akita inu-vizsla keveréktől kölyke lesz, az már korcs. Két keverék kölyke a korcs. Van olyan is, aki generációk óta korcs. De egy korcs és egy keverék kölyke is korcs. Egy keverék és fajtatiszta kutya kölyke lehet keverék, ha az anyja fajtatiszta husky vagy fajtatiszta akita inu, az apja pedig husky-akita inu keverék. Az előbbi keveréknek és egy másik fajtának pl. berni pásztornak a keveréke már korcs.
Köszi, hogy segíthettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!