Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a Border...

Mi a véleményetek a Border collie-ról?

Figyelt kérdés
2014. aug. 5. 18:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Nem szeretem őket. Idegesít, hogy már szinte mindenkinek ilyen kutyája van. Amúgy sem szeretem a túl pörgős kutyákat és még csak küllemre sem tetszenek. Szóval én nem tartanék.
2014. aug. 5. 18:06
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

Azért mindenkinek nincs ilyen kutyája... 30.000res városunkba egy szuka van a mi kanunkon kívül.. Staffi minden 2.kutya meg westie vagy yorkie.

Én imádom. Egyéniség. De ezt egx előttem szolonak mondhatnám.

Az éljen vele aki tudja kezelni..a szoret is. :) borzalmas. xD

2014. aug. 5. 18:11
 3/11 anonim ***** válasza:
76%

Jó, akkor nincs mindenkinek, csak majdnem :D

Amúgy meg egy csivava, egy rottweiler, meg egy vizsla is egyéniség :) Ahogy az összes többi fajta is :)

1-es voltam.

2014. aug. 5. 18:23
 4/11 anonim ***** válasza:
47%

Második, a kutyásokat két részre lehet választani: a hobbikutyások, akik elviszik a kutyát sétálni, meg dobálják neki a labdát aztán ennyi, és a komoly kutyások akik nagyon benne vannak ebben a világban. El kell hogy keserítselek, utóbbiaknál kis túlzással "mindenkinek bordere van", vagy lesz ha már vérszemet kapott egy másik fajtával, és akinek nincs, az is mind ismeri.

Én személy szerint nem szeretem a fajtát, először is visszataszító az aura ami körüllengi, ez a mindenki mást lenéző nekemvanalegokosabbkutyám, azországonkívüliekneknemtartanakigaziterelőkutyánaksenkitaborderenkívül höhö sznob stílus, és hogy hivatalosan is ennek kedveznek (versenyek amik elméletileg minden tehetséges kutyát egyenlően mérnek, gyakorlatilag viszont már senkinek sincs esélye a borderen kívül). Másodszor a betegesen mániákus vnem gazdacentrikus jelleme sem tetszik, meg a munkastílusa (földön csúszás). Harmadszor kinézetileg sem tartom egy hű de különleges kutyáknak. Volt, hogy megkaptam már, hogy azért sronda az én kedvenc fajtám, mert "keveréknek néz ki" és egyszerű, a border meg nem. Ja persze, mert a kajla fülei, meg az áltlában egyszerű fekete-fehér szőre olyan "fajtatisztán néz ki". Ez aztán az érv. Azt sem tudom megállapítani mit jelent az hogy fajtatisztának vagy keveréknek kinézni. Bár a különböző színváltozatok igen érdekesek. A tehetségét nem vitatom, mégis egy ellenszenves fajta számomra.

2014. aug. 5. 18:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Meg az ilyen kijelentésektől tudok falra mászni.

"Több mint háromszáz kutyafajta létezik napjainkban, s mindegyiknek megvan a maga rajongótábora. De még a legszenvedélyesebb terriertenyésztő vagy vizslatartó is elismeri, hogy napjaink legintelligensebb fajtája a border collie."

[link]

Hát én pl nem ismerem el. Okosnak okosnak, de bőven van más okos fajta is.

2014. aug. 5. 18:46
 6/11 anonim ***** válasza:
Én azt mondanám, hogy nem a legokosabb, hanem a leglelkesebb, legmunkamániásabb. Valakinek ez bejön, valakinek nem. Én mikor még csak elkezdtem kutyasuliba járni, gyerek koromban, mikor megláttam az első ilyen kutyát, azonnal beleszerettem. Nem azért mert divat volt, hiszen akkor még alig volt az országban, és akkor láttam először ilyet. Még csak nem is sportkutyáztam akkor. És sok sok évig csak csurgott a nyálam egy border után. Bekerültem a sport kutyások világába, és mivel nem borderem volt, ezért inkább az utalkozók táborával volt több kapcsolatom. Ez hatással volt rám, így egy darabig le is tettem a borderről. Majd úgy döntöttem nem érdekel ha emiatt megutálnak nekem nem divatból kell border hanem mert szerelem, és nem fogok amiatt más fajtát venni mert nem akarok birka lenni. Azóta pár éve megvettem álmaim kutyáját és egy pillanatig se bántam meg, tökéletes számomra! Imádom a nemnormális tekintetét, a mániáját, az energiát amit áraszt, és ezt a hatalmas munkakészséget. De a lényeg, hogy illik hozzám, nem érdekel a divat. Aki nem kedveli a jellemét az ne vegyen bordert. Egyszerű. Sok embernek beletört már a bicskája. Valakinek való, valakinek nem.
2014. aug. 5. 23:22
 7/11 anonim ***** válasza:
Én meg amikor bekerültem a sportkutyások közé, már akkor is más fajta kutyám volt, és emiatt folyton kaptam a lenéző pillantásokat, meg a beszólást, meg a felsőbbrendűséget a borderesektől és a klikkesedést. Ezért utáltam meg, előtte teljesen hidegen hagyott a dolog. Kinek milyen tapasztalatai vannak... Amúgy meg nagyon sok más munkakutya van a borderen kívül és ha azok nem végezték volna el ugyanolyan tökéletesen a munkájukat, akkor a gazdáik már éhenhaltak volna a fajtával együtt. Magyarán a többi is hatékonyak bizonyult, akkor meg?
2014. aug. 6. 14:28
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat :)
2014. aug. 6. 19:23
 9/11 anonim ***** válasza:
Valószínűleg rossz társaságba keveredtél. Engem soha senki nem nézett le a keverékem miatt. Nálunk pont a borderek utálása volt a divat mert mindenkinek az van stb. Egyébként szerintem normális társaságban úgy kéne legyen, hogy mindenki tiszteli a másik választását, kedvencét és nem a másikat szapulni. Egyik oldalról sem. Én is elismerem a többi fajta tehetségét, de az én kutyámat se utálják azért mert egy adott fajtához tartozik.
2014. aug. 6. 22:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem nem keverékem van, hanem terelőkutyám. A keverékeket nálunk nem bántották, mert ugye a terelésnél számít a fajta, ilyen ódon pedig a keverék nem vetélytárs. De egy fajtatiszta kutya aki ugyanazokra a babérokra törik, gondolom zavarta őket.
2014. aug. 7. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!