Mi a véleményetek a Border collie-ról?
Azért mindenkinek nincs ilyen kutyája... 30.000res városunkba egy szuka van a mi kanunkon kívül.. Staffi minden 2.kutya meg westie vagy yorkie.
Én imádom. Egyéniség. De ezt egx előttem szolonak mondhatnám.
Az éljen vele aki tudja kezelni..a szoret is. :) borzalmas. xD
Jó, akkor nincs mindenkinek, csak majdnem :D
Amúgy meg egy csivava, egy rottweiler, meg egy vizsla is egyéniség :) Ahogy az összes többi fajta is :)
1-es voltam.
Második, a kutyásokat két részre lehet választani: a hobbikutyások, akik elviszik a kutyát sétálni, meg dobálják neki a labdát aztán ennyi, és a komoly kutyások akik nagyon benne vannak ebben a világban. El kell hogy keserítselek, utóbbiaknál kis túlzással "mindenkinek bordere van", vagy lesz ha már vérszemet kapott egy másik fajtával, és akinek nincs, az is mind ismeri.
Én személy szerint nem szeretem a fajtát, először is visszataszító az aura ami körüllengi, ez a mindenki mást lenéző nekemvanalegokosabbkutyám, azországonkívüliekneknemtartanakigaziterelőkutyánaksenkitaborderenkívül höhö sznob stílus, és hogy hivatalosan is ennek kedveznek (versenyek amik elméletileg minden tehetséges kutyát egyenlően mérnek, gyakorlatilag viszont már senkinek sincs esélye a borderen kívül). Másodszor a betegesen mániákus vnem gazdacentrikus jelleme sem tetszik, meg a munkastílusa (földön csúszás). Harmadszor kinézetileg sem tartom egy hű de különleges kutyáknak. Volt, hogy megkaptam már, hogy azért sronda az én kedvenc fajtám, mert "keveréknek néz ki" és egyszerű, a border meg nem. Ja persze, mert a kajla fülei, meg az áltlában egyszerű fekete-fehér szőre olyan "fajtatisztán néz ki". Ez aztán az érv. Azt sem tudom megállapítani mit jelent az hogy fajtatisztának vagy keveréknek kinézni. Bár a különböző színváltozatok igen érdekesek. A tehetségét nem vitatom, mégis egy ellenszenves fajta számomra.
Meg az ilyen kijelentésektől tudok falra mászni.
"Több mint háromszáz kutyafajta létezik napjainkban, s mindegyiknek megvan a maga rajongótábora. De még a legszenvedélyesebb terriertenyésztő vagy vizslatartó is elismeri, hogy napjaink legintelligensebb fajtája a border collie."
Hát én pl nem ismerem el. Okosnak okosnak, de bőven van más okos fajta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!