Kutyatartók! Ti hogy mossátok a ruháitokat? Hány fokon?
A sztori a következő:
Tegnap betettem a ruhákat mosni a gépbe, 40 fokon. Nem voltam otthon, mikor lejárt a gép, es a sógornőm szedte ki a ruhákat, aki velünk él, majd mikor hazaértem bevásárlásból, megkaptam, hogy nem higiénikus, hogy 40 fokon megy a mosógép, és különben is, a fehérneműt, és zoknit teljesen külön kell mosni mindentől, mert a kutya miatt mindenféle bacilusok telepednek meg a ruhákon, és majd meglátom, hogy milyen fertőzéseket fogok elkapni, ha így mosok.
Ő mindent 60 fokon mos, látszik is a ruháin, mert nagyon hamar tönkremennek, ő viszont nem érti, hogy miért.
A szennyest külön gyűjtjük, mielőtt kerdezné valaki.
1-es vagyok.
Na ez nagyon érdekes volt, utolsó! :)
Én még a fehérneműket se merem 40 fokon se mosni, mert szépen kinyúltak, mikor így mostam őket. Így azóta 30-on mosom a törölközőkkel együtt. 60 fokon még életemben nem mostam semmit :D
Én nem egészen értem, miért kellene fertőtleníteni a kutyás cuccokat. Mert szőrösek? És miután a kutyához érünk, a kezünket is fertőtlenítsük, azonnal?
Én osztom annak a hccp-s szakembernek a véleményét, miszerint a háztartásban nincs olyan hely, ami az ajtókilincsnél vagy a a billentyűzetnél több bacit hordozna a felületén, mégsem gyakran fertőtlenítjük őket (persze van, aki igen, de a legtöbben nem).
Szóval én nem félek a szőrtől és nem is mosok kezet azonnal kutyázás után, mivel ha jövök-megyek a lakásban, mindig hzzáérek egy kicsit.
30, 40 fokon mosom a ruhákat, szín szerint szelektálok, csak a fehér cuccokat mosom 60 fokon, a törölközőket, az ágyneműket. A fehér törcsiket néha bedobom 90 fokra.
A szőrözés elkerülésére jó megoldás, ha zsákba (pl. cipzáros párnahuzatba) teszem a szőrös cuccokat, vagy ha nem, akkor egyszerűen áttörlöm a gépet belülről osás után. Nem gyakran csinálom, annyira nem szoktak szőrösek lenni a cuccaim.
Ha szaraz idoben van rajtam a kutyas ruha es egyaltalan nem saros, akkor nem valogatom szet.
Ha saros, akkor termeszetesen kulon mosom.
De egyebkent siman mosom, 40fokon mindent.
Mivel benti kutyam van, aki egyedul talan a torolkozomhoz nem er hozza, minden ruham a kutyahoz er. Vagy megsimogatom, aztan en erek magamhoz.
Szoval szerintem az egesz hulyeseg, egyutt elek vele.
Nem kaptunk meg el semmit.
Pont ugyanúgy mosok mindent még mielőtt nem lett volna kutyám :D Egyedül a kutyaszőrrel küzdöttünk, de mióta megtaláltuk álmaink keféjét a feket ruháink is visszaszivárogtak a mindennapjainkba:)
Fehérneműk és törülközők: 60°
Konyharuhák: 60° vagy 90° (ritkán)
Nadrágok, ingek, polók pedig 30° vagy 40° attól függ, hogy mennyire színtartó, mennyire koszos.
Én mosok mindent mindennel együtt, minél gazdaságosabb legyen a fogyasztás :)
40 vagy 60 fokon, a tartalomtól függően
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!