Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bevállalhatok egy kutyát?

Bevállalhatok egy kutyát?

Figyelt kérdés

Idén fogok érettségizni, utána egyetemre megyek. Még nem tudom pontosan, hogy hol fogok lakni, itthon maradok-e vagy albérletbe megyek. Itthon van nagy udvar, sok hely, családiház, viszont ha albérletbe megyek, az nem hiszem, hogy udvaros lenne.

Régóta szeretnék egy saját kutyát, mert már elég érettnek, felelősségteljesnek érzem magam ahhoz, hogy bevállaljam és jó gazdája legyek egy kölyöknek. Adódott egy olyan lehetőség, hogy ősszel elhozzak egy kiskutyát egy kennelből. Ritka fajta, mindegy, hogy milyen, de ez most olyan lehetőség, ami jó darabig nem lesz többet.

Tudom, hogy a menhelyen is van egy csomó kutya, akit megmenthetnék, de mivel kistestvéreim vannak, nem hozhatok olyan kutyát, akinél nem lehet tudni, hogy mi jön ki rajta, milyen sebei vannak. A tenyésztőtől viszont garantáltan egészséges, jó vérvonalú kutyát tudok venni.

Nem ő lenne az első kutyám, de ő lenne az első, akivel csak én foglalkozom, akinek én szeretnék a falkavezér lenni. Ha pedig elmegyek itthonról, természetesen jönne velem.

Szerintetek tudok vele eleget foglalkozni így tanév közben? Bevállalhatom úgy a kutyát, hogy lehet, hogy egy lakásban kötünk ki később?

2014. aug. 5. 10:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem egy dolgozó, családos embernek sokkal kevesebb szabadideje van, mint egy egyetemistának, szóval miért ne. Persze nem mindegy, milyen fajta, mert egy KÁJ-t nem jó ötlet lakásban tartani, egy borderrel meg rengeteget kell foglalkozni, de egy átlagos mozgásigényű kutyát szerintem nyugodtan.
2014. aug. 5. 10:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Azért kéne hogy elmond a fajtát hogy tudjunk segíteni. Akár privátba
2014. aug. 5. 11:25
 3/4 A kérdező kommentje:
Clumber spániel.
2014. aug. 5. 11:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez azon múlik, hogy a család többi tagja hogyan viszonyul az egészhez. A te kutyád csak akkor lesz, ha te foglalkozol vele és minden igényéről te gondoskodsz. Én a helyedben az egyetem után szereznék kutyát.
2014. aug. 5. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!