Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet leszoktatni egy...

Hogy lehet leszoktatni egy kutyát arról, hogy ne féljen a villámlástól, mennydörgéstől?

Figyelt kérdés

2014. aug. 4. 17:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, hagyjuk már ezeket a demagóg szarságokat hogy nem lehet róla leszoktatni...

Letakarva, fogdosva mi a fenét vársz? Mikor elzárod a külvilágtól, amivel csak növeled a félelmét.

Ébresztő! A kutya nem emberből van! Nem úgy kell vele bánni, mint egy gyerekkel!

"Szóval mit lehet tenni? "

#5. válasz eljutott a tudatodig?

Vagy az állandó bent létet úgy értetted, hogy nem is sétáltatod soha?

Mert akkor tényleg nem lehet az ég világon semmit se tenni. Nem ismeri a világot, nem fogja megtapasztalni hogy nem kell félni a vihartól, ezzel így csak a homokba dugja a fejét.

Ha nem viszed oda a félelme forrásához, hogy megismerje azt, akkor el kell fogadnod, hogy ilyen esetekben félelemben fogja élni az életét. Olyan mértékben, hogy összevizeli magát a stressztől.

2014. aug. 4. 19:54
 12/17 anonim ***** válasza:

Nah.. már én is akartam kérdést kiírni ugyanezzel kapcsolatban, de jó, hogy valaki megtette.

Na most... azt mondjátok, meg kell ismertetni a probléma forrásával. Az én kutyám konkrétan azt csinálja, hogy áll valahol (udvar közepe, műhely közepe, előtér közepe), és várja a mennydörgést, hogy mikor lehet jól megrettenni. Pontosan tudja, mikor jön, érzi a szagát, mikor még százágra süt a nap, ő már jön lihegve, reszketve, és akkor tudjuk, hogy mindjárt jön a rossz idő. Szóval egyszerűen VÁRJA a villámlást, mennydörgést.

Játsszunk vele. Hát persze, ha az olyan könnyen menne. A kutyám leblokkol. Amúgy gyönyörűen behívható, jön utánam, mikor hívom, csinálja, amit kell, de ilyenkor... Rám nézni is alig bír, nemhogy játszani... Jutalomfalatra rá se néz, semmi.

Menjek el vele sétálni? Nem fogja a rossz érzéshez hozzákapcsolni a sétát? (Mondjuk ne nézzetek hülyének, már annyi mindent összeolvastam a kutyákkal kapcsolatban, sok ellentmondásba ütköztem.)Szóval elviszem rossz időben, aztán amikor majd jó időben akarom másnap, akkor nem váltja ki belőle a rossz érzést?

Jó, mondjuk én is elrontottam, mert én is simogattam, szóval hülye ötlet volt, de hát értitek, sajnálom, mert megszakad a szívem, hogy szerencsétlennek 250 a pulzusa. Arra gondoltam, hogy ilyenkor bezárom a műhelybe, az egy biztonságos hely neki, szeret ott lenni, meg a teleket ott szokta tölteni, ott alszik, és mondjuk 10 alkalom után rájön, hogy oda kell menni, és ott talán átvészeli.

Ne haragudj, Kérdező, én is ugyanebben vagyok, szóval szeretnék segíteni, de magam is bajban vagyok..

2014. aug. 4. 20:50
 13/17 anonim ***** válasza:
77%

Én meg nem tudom ennél jobban tollba mondani.

Biztos az én hibám, nem tudom magam kifejezni, de érzelmeket nem lehet írásban átadni.

Tény, hogy leszoktatható. Az is, hogy aki emberi pszichológiával próbálkozik, (vagy semmilyennel) annak nem fog sikerülni.

2014. aug. 4. 20:58
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

5# tökéletesen leírta pontról pontra, nem értem mit nem értetek továbbra sem?

Ha a kutya látja rajtad, hogy ideges vagy, aggódsz, akkor ő még jobban fog. Semmi simogatás, semmi takaróba csavarás, nem egy kisbabáról beszélünk. Ha nyugodt maradsz, magabiztos, és természetesen viselkedsz a vihar közepén is akkor a kutyád is rá fog jönni, hogy nincs mitől félni. Mondjuk én szeretem a nyári viharokat, ilyenkor néha direkt kiülök a teraszra sudokuzni, a kutyák meg a lábamnál heverésznek teljes nyugalomban.

2014. aug. 5. 09:56
 15/17 zsuzsabazsa ***** válasza:

Ne keverjünk össze egy jó idegrendszerű kutyát amelyik nem fél egy rövid ideig lezajló vihartól, egy fóbiás kutyával akik már szinte hisztérikus rohamot kapnak a dörgéstől. Ezek a kutyák már akkor nyugtalanná válnak amikor még a zivatart mi még nem is észleljük.

Sajnos leszoktatni nem lehet az ilyen fóbiás kutyákat.

2014. aug. 5. 20:39
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem kevertem össze.

Le lehet szoktatni.

Sikerült már párszor. Szélsőséges rögeszmés vihar fóbiáról 2 kutyát szoktattam le. Víziszonyról 3-mat.

Porszívótól való rögeszmés rettegésről 1 kutyát, és 1 macskát, ugyanott.

Ne állíts be tényként vélelmezett dolgokat.

2014. aug. 5. 21:17
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Most már tudom, milyen irányba induljak! :-)
2014. aug. 7. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!