Rettegő kutya. Mit csináljak vele?
Sziasztok!
Hosszú lesz, de ha elolvasnátok és megpróbálnátok segíteni azt nagyon megköszönném!
Szóval, van egy kutyám, keverék, közepes termetű (tacskó, foxi, csak nagyobb), kb 2-3 éves szuka.
Másfél éve találtam az utcán, csapzottan, soványan, azóza egész szépen rendbejött, vidám, játékos, barátságos.
Már az elején is félt, ha vihar volt, de akkor még csak odamászott a lábamhoz, és elvolt..
Viszont mostanában, már ha 50 km-re van vihar, vagy ha csak egy csattanást hall, vagy néha (nekem látszólag) teljesen ok nélkül is elkezd rettegni, de szó szerint rettegni.
Azért írok ide, mert már teljesen kétségbe vagyok esve, most is itt ül a lábamnál és magán kívül van, annyira fél, és nem tudom mit csináljak.
Elmentem boltba: hazajövök, és a bejárati ajtó belseje szét van kaparva, mellette a fal a vas betétig, a padló teli van fa és vakolatdarabokkal, és a kutya ott ül, néz rám, folyik a nyála, és remeg. És ez nem az első eset, nem egyszer jöttem úgy haza, hogy minden szét volt kaparva, mindenhol vér (!) ahogy felsértette a száját egy szálka gondolom, minden leverve, összenyálazva..
Egyrészt anyagilag sem bírom, mert kb minden héten kellene ajtót cserélni és vakolni hogy ne úgy nézzen ki az előszoba mint egy kínzókamra. Másrészt borzasztó az, hogy elmegyek 500 méterre a boltba, és egyszerűen nem lehet itthagyni, mert megőrül.
És ilyenkor nem eszik, nem alszik, nem hallgat semmire, csak fél. Pedig egyébként tényleg életvidám, szaladgálós, játékos kutya.
A másik probléma vele, hogy nem lehet a kertben tartani. Vagyis lehet, elvan, de ha elmegyünk, az első dolga hogy kiugrik a kerítésen (!) és jön. Múltkor egy kb 50 kilós rotweillerre ugrott rá szintén a kerítésen át, hiába nem az ő súlycsoportja. De ráment már rókára, bicikliző gyerekre, nénire.. úgyhogy most a lakásban van.
Ha valakit megismer akkor egy tündér, mindenki imádja, pacsizik, bújik, de nem érti, hogy a határ a kerítés..
Nem tudom mit csinálhatnék. A barátom szerint el kéne altatni, mert csak szenved így. És lehet hogy igaza van, de tudom, hogy nem lennék rá képes. Kutyapszichológusra is gondoltam, de valószínűleg az sem 2 forint, és annyira nem állok jól, viszont így már nem lehet vele együtt élni, és mindenki, ő is szenved. Menhelyre nem akarom adni a többi 50000 kutya közé, meg ha valaki örökbefogadja, gondolom ott is kijönnek majd ezek a problémák, csak lehet, hogy az a valaki egyszerűen kirakja..Szóval fogalmam sincs.
Valaki volt már hasonló helyzetben? Mit csináljak vele?
Előre is köszönöm!
És igen fontos a box előtt, de persze napi szinten a testi-szellemi lefárasztás, egy foxi remek kutya, de pörgős, energikus. Mondom, menjetek kutyasuliba, egy fal és ajtójavítás árából már meg is van. :)
Kennelre javaslatom: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!