Miért tetszik ennyire a yorki, havanese, bolognese fajta mindenkinek?
Kutyám 1,6 kg, nőni már nem fog. Lehet, hogy mások görcsnek tartják, szerintem nem az. Eszembe se jutott divatból megvenni, azért ő lett, mert ő tetszett, divat ide vagy oda.
Észrevettem már én is, hogy sokaknak nem tetszik. Bár az utcán több van, aki mosolyog, megáll, beszélgetést kezdeményez, de vannak, akik hangosan nevetnek és ciccegnek a kutyának. Ilyenkor megkérdezem, hogy miért cicceg, hiszen nem macska. Olyankor meglepődnek.
Az én kutyám tényleg igazi kutya, kutya lélekkel megáldva, kicsi testben.
Nekem egy Bichon Frise-m(12 éves,12 éve nem volt divat ez a fajta) és egy Havanese-m van.
Nem divatból vettem őket,hanem,mert sok előnyük van.Meg tetszik a jellemük.
Pl mivel kicsik kevesebbet esznek,nem hullik a szőrük.
Több helyre beengednek minket.
Nincs nagy mozgás igényük.
Én is kutyaként kezelem őket maximálisan! Sose álltam be az elkényeztet kutyák birka gazdái közé,akik csak divatból tartják a kutyát.
Sőt a környéken ahol lakom amikor beszereztük a B. Frise-met rajta kívül talán 1 bichon lehetett. Aztán évek múlva lett egyre több,most már minden 3. kutya vmi bichon.
Na meg yorkiból is van egy pár.
Szóval jó részt divatból veszik az emberek ezeket a fajtákat.
De azt mondom tényleg inkább ezek a kicsik legyen divatok,mint vmi komolyabb fajta,mert ha el is rontják őket,nem tudnak embert/gyereket/más kutyát megölni vagy súlyosan megsebesíteni.
Szerintem nem feltétlen divatból vesz majdnem mindenki ilyen kutyát, hanem mert a legtöbb lány inkább a kistestűeket szereti, mivel mindenhová magával viheti a táskájában és általában minnél kisebb egy dolog annál aranyosabbnak tartják.
Persze sokan divatból is vesznek, ezek általában szaporítótól, mert nagyon menő a mini Yorkie és a szaporított Havanese manapság.
Személy szerint utálom a kistestűket. Persze nem nézem le aki ilyet tart, de nekem annyira abszurd, hogy a macskáim nagyobbak náluk! Olyan, mintha egy ugató macska lenne a legtöbb ilyen, már bocsánat. :/ Persze lehet, hogy én gondolom rosszul - sőt biztos -, de 20 kg alatt nekem sincs igazi kutya. :)
Most tényleg? Azért nem kutya mert ilyen pici? Mi van ha valaki nem tud bevállalni egy dalmatát? Akkor ne legyen kutyája...Logikus. Mi van ha valaki kisebb kutyust szeretne?
Nálunk a havanese normális kutya ként van kezelve, nem pedig "görcs" vagy gyerekként. Jelenleg kint alszik a kicsi dobermann-nal a kellenben, de ezek mellett kint vagyunk velük játszunk és megyünk sétálni. És a kutya a 4 lábán jön nem pedig kis cipőben és ruhában. Nevelne van, nem pedig csak dísznek vettük.
Le lehet pontozni...
off
Ajajj.. Nekem egy amstaff keverékem van, 28 kilós "kis"lány, és nálam a kutya nála kezdődik és végződik. Töredelmesen bevallom, a tiédhez hasonló kutyákat eddig valóban csak felmosórongynak meg patkesznak/macskának hívtam. De most jövök rá, hogy ez mennyire rosszul eshet a gazdájának. Mintha az én kutyámra mondanák, hogy büdös korcs, miközben intelligens, kedves, tanulékony, hűséges, szeretettel teli jószág. Soha többé nem bántom a kistestű kutyákat. Nyilván valakiknek ők is a barátjuk.
on
Biztosan a divat miatt is. Sok családnál látok, mert a kisgyerek szerint "ooooolyan cuuuuki", meg amúgy jah, a szomszéd bishonjai (így írják?) tök okosak, kedvesek, szóval rendben vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!