Szeretnék venni egy stabil idegrendszerű, minőségi tenyészetből származó kutyát, társnak. Az alábbi fajták közül mit ajánlotok: amstaff, akita inu, dobi, németjuhász, esetleg border collie?
Amstaffra gondoltam, de a fajta szinte mindegy, csak legalább akkora legyen, mint egy dalmata. Annyit szeretnék mindenképpen, hogy őrizze az értékeket és adott esetben engem is, ha szükséges. Legyen egészséges, de nagyon intelligens.
A rottweilertől félek, ha esetleg elrontanám a nevelését, akkor bizonyosan a saját bőrömön érezném meg a következményt.
Szépek a kutyák, nekem a fej kicsit túl erős, de még ez a legjobb felnőtt kutyában, amit láttam, amit posztoltál. Köszi a kennelt!
Egyelőre most fekete német juhászkutyában gondolkodom, de megláttam az árát....valami 8000 dollár... Hát lehet, hogy nem fél év múlva veszem meg mégsem...
Itt van:
Vagy tényleg az akita is egy nagyon jó ötlet... Szép, itt Magyarországon "egzotikusnak" is mondható, nagyon nagyon nyugodt, ha úgy nevelik és talán a világ leghűségesebb kutyája, egygazdás típus... Házőrzőnek is jó lehet, mert fegyelmezett -,de kiskorában nagyon figyelni kell a nevelésére, hogy tényleg az legyen- és elég nagy termetű.
Itt egy videó róla: [link]
Azért rendesen nézz utána, mert itt pl. azt mondják, hogy agresszív lehet, de a neten épp az ellenkezőjét olvastam!
utolsó voltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!