Szerintetek jól gondolom?
Szerintem nincs igazad...vannak olyan kutyák, akik alapból félénkebek a többi kutyánál...az én kutyám 9hetesen lett elhozva, mégis félénk volt kezdetben...nekünk ő az első kutyánk, így mi is féltettük a többi kutyától, nem engedtük össze velük...addig, míg egy barátunk el nem hozta hozzánk a sajátját játszani...kezdetben félt tőle, de hamar megbarátkoztak...a fiú kutyákkal azóta sincs jóban, de a legtöbb (lány)kutyával nagyon jól kijön :-)
Amúgy szerintem lehet hogy egy kutya bántotta, vagy csak egyszerűen nagyobb nála minden kutya :-D
És van konkrétan tenyésztő, aki már 6hetesen eladja a kicsiket (nálunk egy kiscica volt úgy hogy akkor hoztuk el, és csak annyi baj van vele, hogykissé kutyaként viselkedik (de ez az előző macskànknál is így volt :-D )
Ehhez semmi köze annak, hogy nem volt 8 hetes koráig az anyja mellett. Ezt egyszerűen elcseszik a gazdái.
Nekem is yorkim van, nem tenyésztőtől, 6 hetesen került hozzám. (ma már nem vennék szaporítótól, függetlenül attól, hogy makk egészséges hála Istennek)
Szóval az enyém is korán került hozzám, láttam is a hátrányát, nem tudta hol a határ, akkorákat harapott belém játékból, hogy nem egyszer vérzett kezem-lábam.
DE kutyaiskolába jártam vele, megszokta más kutyák társaságát. És bár ő sem játszik soha más kutyákkal (kölyökkorában sem) tökéletesen viseli más kutyák jelenlétét.
Ami az ismerősöd yorkijánál van, az a szocializáció, és a nevelés teljes hiánya. Azzal, hogy fölveszik más kutyák elől, mindent tönkretesznek.
egyik kutám 6hetes kora óta van nálam, a 4ből talán ő lett a legszocializáltabb :D ha lehet így fogalmazni. Tökéletes a kommunikációja, és ő veszi a gátlásokat is a legjobban tőlem , de ez mindegy is a lényeg hogy ennek a kettőnek túl sok köze nincs egymáshoz.
Egy 6hetes kiskutya ha olyan gazdához kerül aki ért hozzájuk, akkor az jobb is lehet a kutyának mint ha 8hétig maradnak.. persze anyakutya meg tenyésztő függő is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!