Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek jól gondolom?

KGabi0000 kérdése:

Szerintetek jól gondolom?

Figyelt kérdés
A barátainknak van egy yorkija,aki szerintem szaporított.Mivel egyrészt 7 hetes kora óta van ott,másrészt pedig azt mondta a gazdája,hogy semmiféle jutalomfalatot nem ehet,mert fosik tőlük.Az utcán minden kutya előtt teljesen meghódol,ha közeledik felé egy kutya,akkor behúzza a farkát és menekül,de ha a kutya közelebb megy,akkor hanyattvágja magát,szerinem ez azért van,mert az utolsó hét kimaradt nála és ugye akkor tanítja meg az anyja,hogy hogy kell más kutyákkal viselkedni.A gazdája szerint viszont embernek képzeli magát és ezért nem akar játszani a többi kutyával.De még el is rontják,mert ha egy kutya jön,akkor rögtön felkapják,nehogy hozzáérjen.Szerintetek igazam van?Tényleg az utolsó egy hét miatt ilyen félénk?

2014. aug. 3. 14:06
 1/6 anonim válasza:
0%

Szerintem nincs igazad...vannak olyan kutyák, akik alapból félénkebek a többi kutyánál...az én kutyám 9hetesen lett elhozva, mégis félénk volt kezdetben...nekünk ő az első kutyánk, így mi is féltettük a többi kutyától, nem engedtük össze velük...addig, míg egy barátunk el nem hozta hozzánk a sajátját játszani...kezdetben félt tőle, de hamar megbarátkoztak...a fiú kutyákkal azóta sincs jóban, de a legtöbb (lány)kutyával nagyon jól kijön :-)

Amúgy szerintem lehet hogy egy kutya bántotta, vagy csak egyszerűen nagyobb nála minden kutya :-D

És van konkrétan tenyésztő, aki már 6hetesen eladja a kicsiket (nálunk egy kiscica volt úgy hogy akkor hoztuk el, és csak annyi baj van vele, hogykissé kutyaként viselkedik (de ez az előző macskànknál is így volt :-D )

2014. aug. 3. 14:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Jó,de ez a kutya már másfél éves,nem 10 hetes,egy TENYÉSZTŐ pedg nem adhatja 6 hetesen a kutyusokat,mert törvény van rá,hogy 8 hetesen kerülhetnek el legkorábban az anyjuk mellől.
2014. aug. 3. 14:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Ehhez semmi köze annak, hogy nem volt 8 hetes koráig az anyja mellett. Ezt egyszerűen elcseszik a gazdái.

Nekem is yorkim van, nem tenyésztőtől, 6 hetesen került hozzám. (ma már nem vennék szaporítótól, függetlenül attól, hogy makk egészséges hála Istennek)

Szóval az enyém is korán került hozzám, láttam is a hátrányát, nem tudta hol a határ, akkorákat harapott belém játékból, hogy nem egyszer vérzett kezem-lábam.

DE kutyaiskolába jártam vele, megszokta más kutyák társaságát. És bár ő sem játszik soha más kutyákkal (kölyökkorában sem) tökéletesen viseli más kutyák jelenlétét.

Ami az ismerősöd yorkijánál van, az a szocializáció, és a nevelés teljes hiánya. Azzal, hogy fölveszik más kutyák elől, mindent tönkretesznek.

2014. aug. 3. 14:55
 4/6 anonim ***** válasza:

egyik kutám 6hetes kora óta van nálam, a 4ből talán ő lett a legszocializáltabb :D ha lehet így fogalmazni. Tökéletes a kommunikációja, és ő veszi a gátlásokat is a legjobban tőlem , de ez mindegy is a lényeg hogy ennek a kettőnek túl sok köze nincs egymáshoz.

Egy 6hetes kiskutya ha olyan gazdához kerül aki ért hozzájuk, akkor az jobb is lehet a kutyának mint ha 8hétig maradnak.. persze anyakutya meg tenyésztő függő is

2014. aug. 3. 15:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen,én is így gondolom,mint te előző,de sajnos ők így csinálják és amikor én elvittem sétálni egy kis kört a ház körül és jött egy kicsi bichon,ami akkora volt mint ő,rögtön jött a gazdája fia,hogy azonnal vegyem fel,nehogy odaengedjem.Meghogy az a bichon biztos meg akarta támadni a yorkit,pedig farokcsóválva jött felénk.De amúgy a kutya már ettől a kiskutyustól is megijedt és elhúzódott.
2014. aug. 3. 15:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha mindig felveszik, hogy tanulja meg, hogy hogyan kommunikáljon? Nem a kutya hibája, ha félrenevelték. A világ legjobb tenyészetéből, a legkiegenysúlyozottabb kölyköt is el lehet cseszni. Ez nem azt jelenti, hogy nem szaporított, mert lehet, de a kettőnek nincs köze egymáshoz.
2014. aug. 3. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!