SOS! A kutyám ma le fialt 9 kiskutyát és szerintem nem lesz elég nekik az anyjuk cicije na meg a tej sem. Etethetem cumisüvegből őket? Milyen tejet ajánlanátok ami tápláló? Attól el fogja fogadni az anyjuk a kölyköket?
Honnan tudod, hogy nem lesz elég? A szuka mindig annyi tejet termel (normális etetés, tartás esetén), ahány kiskutyára fel van készülve. Ilyenkor a szuka az átlagos kajaadag négyszeresét is megeszi, nagyon sok fehérjére, vitaminra, ásványi anyagra van szüksége.
Pótoljátok az elvesztett kalóriákat, és lesz elég teje.
Ha viszont nem tudnátok etetni a kicsiket, az elég baj. Van állatorvosnál kapható kutyatápszer, vagy ha van rá lehetőség, akkor kecsketej.
elvileg elégnek kell lennie a tejnek, főleg ha még újszülöttek, szükségük van az anyatejre minimum 4-5 napig
később pedig amelyiken látszik, hogy le van maradva annak adj! sokan mondják, hogy a tehéntej káros, de ilyen piciknek még nem, ki kell próbálni vízzel hígítva, ha nincs hasmenése tőle, adhatod neki hígítás nélkül, még jobb lenne a tápszer, kecsketejet ne adj, mert felnőtt korában rendellenségek léphetnek fel!
Nekem is kerekedett a szemem, amikor olvastam, hogy "jó a tehéntej is"... O.O Kinek? A borjún kívül az ember issza egyedül, valaki még így is fosik tőle, nemhogy egy pár napos kiskutya.
A kecsketej tökéletes tejpótló. Milyen rendellenességei lesznek? Rakéta nő a hátára, vagy klónozza magát? Ugyanmár...
Ne piszkáld a kicsiket, az anyára nagyon figyelj, hogy sokat és minőségit egyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!