Anyukám nem engedi hogy yorkit tartsak. Hogy vehetném ra?
Oltások és a többi nem egyszeri alkalom ám. 10-15 évig mindennap kér enni a kutya, minden fél évben féregtelenítő kell neki, minden évben veszettség elleni oltás. És évente egy nyakörv elmegy, és évente 2 bolha-kullancs elleni is elmegy, (nálunk legalább is). póráz is kb 2 évente. És, ha beteg lesz? Miénket is most vittük állatorvoshoz, mert köhögött az sem ingyen volt!
Ha egy kutyának semmi baja se lesz és nem kell doki akkor is kb 3-4 ezer Ft egy hónapban átlagosan.
Első sorban kérdezd meg,hogy mi az oka amiért nem engedik.
Pénz, esetleg ,mert téged nem tartanak felelősség teljesnek. Vagy nem szereti a kutyákat anyud.
Előbb az okát kell tudni,utána már lehet gondolkozni.
Pénz:
Hát igen a kutya megvétele maga 90-100 ezer ft,névnapodra kötve hiszem,hogy kapsz ennyit,bár ha gazdagok vagytok nem szóltam.
8 hetesen,chippel,2 oltással kapod meg a kutyát még 2 oltást neked kell fizetni (nálunk 5300ft/oltás volt)
Akkor tálak,póráz,nyakörv,játék,fésű,sampon,jó minőségű kutya kaja.
Kezdésnek minimum 150 ezer ft kell ha nem több.
Ennyit kapsz névnapodra?
És ez csak a kiskutya megvétele,alap felszerelései..ha beteg akkor az orvosnál 4-5 ezr ft alatt ritkán úszod meg.
Szóval ha nem álltok anyagilag jól,akkor érthető ha anyud nem akar kutyát,manapság luxus kutyát tartani,nem olcsó!!!
13-15 év körüli lehetsz, ha mész középsuliba akkor is lesz elég időd a kutyára? bulizás,barátnőzés,pasizás mellett is? Vagy jajj anyuék megszeretik majd le passzolom nekik szitu lesz?
10-15 évre választasz magad mellé társat,legyél felkészült .
Sok fiatal hagyja a szüleire a kutyáját,mert pár évig jó volt,utána már nyűg neki minden vele.Tudom,mert húgom is ilyen lett, konkrétan én foglalkozok az ő kutyájával is.
Mi nem ismerjük anyukádat,általában ha a szülők nem engednek kutyát OKA van. Kérdezd ki utána írd le mit mondott.Viszont amint fentebb írtam jól gondold át!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!