Miért nem eszik a kiskutyám?
Tegnap érkezett meg a 8 hetes yorki kiskutyánk. Ahol eddig volt, ott házikoszton, élt, de én nem szeretném azzal etetni, mert nálunk a házi étel mindig elég fűszeres, és az nem jó neki. Úgyhogy főztem ki neki külön csirkehúst csont nélkül, áztattam neki kutyatápot( A juniort sem tudja megrágni még), kapott fűszermentes zöldséglevest, de egyikből sem evett. A húson nyammogott egy kicsit. Lehet a meleg miatt, vagy az új környezet miatt nincs étvágya? Esetleg hagyjak ki egy fél napi etetést?
Egyébként meg életvidám, játékos nagyon, követ mindenhová, nem tűnik betegnek. lőre is köszönöm a segítséget. :)
Na akkor sorban:
Ahol a kölyköket moslékon nevelik, azt úgy hívják, hogy szaporító.
Egy nyolc hetes kutya - ha nincs gond a fogaival - már legalább egy hete képes megenni a száraz tápot.
Meleg is van, az is közrejátszhat, meg ha valamit nem eszik meg, kap mást, ezzel meg gyönyörűen rá lehet szoktatni a hisztire. Táp, napi 3-4 alkalommal, ha nem eszik, elveszed.
A költözéstől lehet, hogy kicsit étvágytalan, majd elmúlik. Kényeztetni nem kell, tápot áztatni nem kell, meg húsleves meg mittudomén, mert ennek az lesz a vége, hogy csak májkrém meg kaviár, semmi rendes kaja, mert megteheti.
Elérakod a tápot, ott hagyja, elveszed. Húsz perc múlva megint, ha akkor se, akkor kimaradt az az etetés, majd a következőnél megkapja. És persze nincs közben nasi, meg asztalról falatok.
Ha egyszer rászokott a rendes kajálásra, nem lesz gond, de ezt jobb minél hamarabb tisztázni vele, mert minél tovább hagyod, hogy finnyázzon, annál nehezebb lesz leszoktatni róla.
2., 3., köszönöm a tanácsokat. :) Nem lesz elkényeztetve, nem adtam neki semmilyen nasit, eddig így csináltam, hogy ha kellett, kihagytam egy etetést. :)
A többieket pedig nem értem. Valóban, a kutyus nem tenyésztőtől van, hanem egy baráttól, de ő minden kiskutyát elajándékozott. Nem értem, hogy amelyik kutya nem fajtatiszta, vagy keverék, vagy nem tenyésztőtől származik, miért nem számít teljes értékű kutyának a szemetekben, és miért nézitek le. Mivel már megszületett, ugyanúgy gondoskodásra szorul, ugyanúgy törődést igényel, mint bármelyik fajtatiszta társa. Ha te ebben nem szeretnétek nekem segíteni, azoknak nem muszáj válaszolniuk. Attól, hogy a kiskutyám nem törzskönyveztetett szülőktől van, még ugyanolyan aranyos, ugyanúgy játszik, ugyanúgy megugatja a saját tükörképét, ugyanúgy szeretetre vágyik, mint más kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!